001 -Family
Maart staat bol van cultuur voor de jeugd van Aalsmeer

Maart staat bol van cultuur voor de jeugd van Aalsmeer


Geplaatst op: 15 maart 2023

Afgelopen maandag (13 maart) heeft het Cultuurpunt Aalsmeer voor de basisschool OBS Zuidooster een proefles Urban Arts georganiseerd. Dit project bevatte dans en spoken word voor de basisschool. In het kader van opgroeien en gevoelens hebben de leerlingen van groep 7 en 8 kennisgemaakt met deze kunstdisciplines. Bij Dance Sport Academy hebben de kinderen naast dansen en bewegen ook vertrouwensoefeningen met elkaar gedaan. Zo was er een oefening met leider en een geblinddoekte volger die de richting van de leider volgde. Er is niemand tegen de muur aangelopen. Woordkunstenaar Tom Strik uit Utrecht verzorgde de spoken word les. Nadat hij zijn eigen tekst ‘de kleine jongen’ had voorgedragen, mochten de kinderen zelf aan de slag. Aan het einde van de les werden er een aantal teksten met een lach en soms een traan voorgelezen. Niet alleen de docenten, maar vooral de kinderen waren erg enthousiast. Ze hebben zichzelf overtroffen.

Rondje Cultuur op voortgezet onderwijs

Rondje Cultuur duurt tot en met 17 maart. Op zes locaties vinden er negen culturele workshops plaats voor de 2e jaars van de Yuverta Mavo in Aalsmeer. Amanda Poortvliet liet in Art Centre de leerlingen kennismaken met portret en schilderkunst.

Graffiti is ook cultuur

Maandag 13 maart nam docent Sander Bosman van Lak aan Alles nam de scholieren van Yuverta mee in een graffiti project, het bedenken, ontwerpen, en spuiten van een heus graffiti kunstwerk.

Eerste resultaten van Club Cultuur

Zes maart startten er verschillende naschoolse activiteiten waaronder lessen zentangle en tassen maken van gerecyclede jeans, maar ook was er een groep kinderen al live in de Studio van Radio Aalsmeer. De groepen zijn vol, maar is er nog voor 1 workshop nog plek. Kinderen kunnen zich deze week nog opgeven voor schilderen met Angelique van Klodderverf.nl via de website van Cultuurpunt.

Cultuurpunt Aalsmeer is het overkoepelende kenniscentrum en aanjager van kunst en cultuur in de gemeente Aalsmeer. De organisatie wil zorgen voor toegang tot kunst en cultuur voor iedere inwoner van de gemeente Aalsmeer, ongeacht herkomst, achtergrond of levensfase. De lessen op de scholen zijn hier een onderdeel van.Laatst bewerkt op: 15 maart 2023 12:13

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Maart staat bol van cultuur voor de jeugd van Aalsmeer

Afgelopen maandag (13 maart) heeft het Cultuurpunt Aalsmeer voor de basisschool OBS Zuidooster een proefles Urban Arts georganiseerd. Dit project bevatte dans en spoken word voor de basisschool. In het kader van opgroeien en gevoelens hebben de leerlingen van groep 7 en 8 kennisgemaakt met deze kunstdisciplines. Bij Dance Sport … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: