Meerderheid stemt voor nieuw gemeentehuis De Ronde Venen

Meerderheid stemt voor nieuw gemeentehuis De Ronde Venen


Geplaatst op: 16 maart 2023

Een meerderheid van de inwoners geeft de voorkeur aan de bouw van een nieuw gemeentehuis in plaats van renovatie van het bestaande gemeentehuis aan de Croonstadtlaan. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag van het woensdag 15 maart gehouden referendum. 50,5 procent van de inwoners sprak zich daarin uit voor het bouwen van een nieuw gemeentehuis, 45,4 van de inwoners ziet liever dat het bestaande gemeentehuis wordt verbouwd. In totaal bracht 61,3 procent van de inwoners hun stem uit.

De uitslag van het referendum is een advies aan college van B en W en de gemeenteraad. Het college zal de gemeenteraad voorstellen de uitkomst van het referendum te volgen. De gemeenteraad neemt waarschijnlijk in haar vergadering van april een definitief besluit.

Na dit besluit wordt een programma van eisen opgesteld. Dit gebeurt samen met toekomstige gebruikers, zoals medewerkers en maatschappelijke organisaties die een plek krijgen in het nieuwe gemeentehuis. De gemeenteraad wordt vervolgens gevraagd het programma van eisen vast te stellen en het benodigde bedrag voor de uitvoering beschikbaar te stellen. Daarna wordt en ontwerp gemaakt en met de daadwerkelijk werkzaamheden begonnen.

Het referendum, dat voor het eerst door de gemeente werd georganiseerd, gaf inwoners de mogelijkheid zich uit te spreken over de toekomst van het gemeentehuis. Het huidige gemeentehuis voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en is niet toekomstbestendig. Dit kan op 2 manieren worden opgelost: door het bestaande gemeentehuis grondig te verbouwen (te renoveren) of door een nieuw gemeentehuis te bouwen aan de Ontspanningsweg in Mijdrecht, naast het zwembad. Een meerderheid van de inwoners heeft via het referendum uitgesproken de voorkeur te hebben voor nieuwbouw. 4,1 procent van de inwoners stemde blanco of ongeldig.


Laatst bewerkt op: 16 maart 2023 02:37

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Meerderheid stemt voor nieuw gemeentehuis De Ronde Venen

Een meerderheid van de inwoners geeft de voorkeur aan de bouw van een nieuw gemeentehuis in plaats van renovatie van het bestaande gemeentehuis aan de Croonstadtlaan. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag van het woensdag 15 maart gehouden referendum. 50,5 procent van de inwoners sprak zich daarin uit voor het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: