001 - Escaperoom aglemeen
Voorlopige uitslag waterschapsverkiezingen Amstel, Gooi en Vecht

Voorlopige uitslag waterschapsverkiezingen Amstel, Gooi en Vecht


Geplaatst op: 17 maart 2023

De voorlopige uitslag van de waterschapsverkiezingen van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht is bekend gemaakt door dijkgraaf Joyce Sylvester. Het gaat hier om de voorlopige uitslag op basis 90% van de uitgebrachte stemmen. Hiermee is bekend hoeveel zetels iedere partij ongeveer krijgt. Dit zegt nog niets over de individuele kandidaten op de lijsten.

Voorlopige zetelverdeling verkiezingen 2023

Op dit moment zijn bij Waterschap Amstel, Gooi en Vecht 90% van de stemmen geteld. Hieruit blijkt PvdA (voorlopig) de grootste partij is geworden in het waterschap.

VVD 4 (-1)
PvdA 6 (+2)
PvdD 4 (0)
WaterNatuurlijk 5 (+1)
CDA 1 (-1)
De Groenen 1 (-1)
50PLUS 0 (-1)
ChristenUnie 0 (-1)
AWP 2 (+2)
BVNL 0 (0)
BBB 3 (+3)
De Rep. politieke partij 0 (0)

Opkomst percentages

De voorlopige opkomst voor deze verkiezingen was 52% van de kiesgerechtigden. Dit is een toename van 3% ten opzichte van de vorige verkiezingen in 2019.

Definitieve uitslag 23 maart

Op donderdag 23 maart stelt het centraal stembureau de definitieve uitslag vast tijdens een openbare zitting van het centraal stembureau om 10:00 op het hoofdkantoor van het waterschap. Tijdens deze zitting wordt bekend hoeveel stemmen individuele kandidaten hebben gekregen. En welke kandidaten met voorkeursstemmen gekozen zijn. Ook de verdeling van de zogenaamde restzetels wordt dan definitief vastgesteld.

Algemeen bestuur

Het algemeen bestuur stelt het beleid van het waterschap vast. Het controleert ook of het dagelijks bestuur dat beleid goed uitvoert. Het algemeen bestuur van een waterschap bestaat voor het grootste deel uit gekozen vertegenwoordigers. Daarnaast zit er in het bestuur een aantal benoemde vertegenwoordigers vanuit de landbouw en beheerders van natuurterreinen. Het algemeen bestuur van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht wordt gevormd door 30 zetels. Hiervan zijn 26 zetels verkiesbaar en 4 geborgd.


Laatst bewerkt op: 17 maart 2023 09:08

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Voorlopige uitslag waterschapsverkiezingen Amstel, Gooi en Vecht

De voorlopige uitslag van de waterschapsverkiezingen van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht is bekend gemaakt door dijkgraaf Joyce Sylvester. Het gaat hier om de voorlopige uitslag op basis 90% van de uitgebrachte stemmen. Hiermee is bekend hoeveel zetels iedere partij ongeveer krijgt. Dit zegt nog niets over de individuele kandidaten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: