001 - Escaperoom aglemeen
Gemeente legt 128 zonnepanelen op dak brandweerkazerne in Mijdrecht

Gemeente legt 128 zonnepanelen op dak brandweerkazerne in Mijdrecht


Geplaatst op: 17 maart 2023

Op het dak van de kazerne van Brandweer Mijdrecht zijn onlangs 128 zonnepanelen gelegd. Daarmee zet de kazerne, in beheer van de gemeente, opnieuw een mooie stap qua verduurzamen. Burgemeester Maarten Divendal, wethouder Cees van Uden en Harry Bakker (postcommandant Brandweer Mijdrecht) bewonderden op dinsdag 13 maart vanaf de hoogwerker de zonnepanelen op het pand aan de Industrieweg in Mijdrecht. 

De 128 zonnepanelen, van 450 Wp, leveren in totaal een vermogen van 57600 Wp op. Omgerekend betekent dit een opbrengst per jaar van ongeveer 49.000 KWh energie. De kazerne gaat deze duurzame opgewekte stroom zelf gebruiken, met name voor verlichting en verwarming. Ook levert de kazerne een deel van de opgewekte energie terug aan het energienet. Voor alle vier de brandweerkazernes in de gemeente wordt nadrukkelijk gekeken hoe de gebouwen bij de renovaties (Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis) of nieuwbouw (Abcoude) verduurzaamd kunnen worden.

Energie besparen en duurzaam opwekken

Wethouder Van Uden: “De kazerne is een mooi voorbeeld van hoe je stap voor stap verduurzaamt. De verlichting in het gehele pand is vervangen door ledverlichting, ook de buitenverlichting. Dit levert een forse besparing op, want de verlichting was sterk verouderd. En nu wekken ze ook nog eens hun eigen duurzame energie op met de zonnepanelen. Door deze verduurzamingsmaatregelen dragen zij bij aan onze ambitie om in 2050 een klimaatneutrale gemeente te zijn."

Gemeentelijk vastgoed energiezuinig

De brandweerkazerne is niet het eerste pand in beheer van de gemeente dat verder wordt verduurzaamd en ook niet het laatste. Zo helpt de gemeente buitensportlocaties verduurzamen. En kijkt de gemeente ook naar het verduurzamen van scholen in de gemeente. Zodat deze goed geïsoleerd zijn en er zonnepanelen op de daken liggen om duurzame energie op te wekken.

Meer informatie over hoe De Ronde Venen verduurzaamt

Meer weten over het beleid van de gemeente en/of het verduurzamen van woning of bedrijf? Ga naar www.duurzaamderondevenen.nl. Ook stuurt de gemeente regelmatig een nieuwsbrief over duurzaamheid. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via www.derondevenen.nl/duurzaamheid.


Laatst bewerkt op: 17 maart 2023 14:07

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente legt 128 zonnepanelen op dak brandweerkazerne in Mijdrecht

Op het dak van de kazerne van Brandweer Mijdrecht zijn onlangs 128 zonnepanelen gelegd. Daarmee zet de kazerne, in beheer van de gemeente, opnieuw een mooie stap qua verduurzamen. Burgemeester Maarten Divendal, wethouder Cees van Uden en Harry Bakker (postcommandant Brandweer Mijdrecht) bewonderden op dinsdag 13 maart vanaf de hoogwerker … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: