001 -Family
Feest! Veen en Amstelland On Stage viert vijfde editie

Feest! Veen en Amstelland On Stage viert vijfde editie


Geplaatst op: 21 maart 2023

Het is feest voor Veen en Amstelland On Stage. Het beroepenoriëntatieproject voor vmbo-leerlingen viert dit jaar haar vijfjarig jubileum. Op dinsdag 4 april vindt het Beroepenfeest plaats, gevolgd door de Doe Dag op 18 april. Veel bedrijven doen al vijf jaar op rij mee. Met resultaat; leerlingen ontdekken hun talenten en mogelijkheden, ervaren wat goed of minder goed bij hen past of vinden zelfs een stage of zaterdagbaan!

Eén van de scholen die al vijf jaar op rij betrokken is, is het VeenLanden College. “Dit project is voor leerlingen een fantastische gelegenheid om in gesprek te gaan met een grote verscheidenheid van beroepsprofessionals”, licht docent Santi Bosma toe. “Je loopt niet zomaar een advocatenkantoor binnen omdat je nieuwsgierig bent naar het beroep van een advocaat. Bij Veen en Amstelland On Stage kan dat wel; hier kun je alle beroepsbeoefenaren op een laagdrempelige manier ontmoeten. Dat is geweldig.”

Een bedrijf dat al vijf jaar meedoet, is Quakelplant uit De Kwakel. “Deelname aan Veen en Amstelland On Stage is voor ons een kans om de veelzijdigheid van ons bedrijf te presenteren’’, vertelt Martijn van Tol. “Wat wij doen is afwisselend mooi werk. Je kunt plantjes stekken, maar er komt ook veel techniek bij kijken. Daarnaast hebben we een afdeling verkoop en worden de producten vervoerd door onze chauffeurs. Iedereen is belangrijk en juist al die facetten willen we laten zien.” 

Twee nieuwe medewerkers!

Ook Nieuwkoop Europe is betrokken. En dat heeft hen geen windeieren gelegd. “Tijdens de Doe Dag van vorig jaar gaven twee jongeren aan dat ze graag bij ons aan de slag wilden gaan’’, vertelt Yvonne Cassee. “Nu werken ze bij ons op zaterdagen en in de vakanties. Ze verplaatsen de buitenplanten, helpen orders pikken en verrichten kleine technische werkzaamheden. Wij zijn er enorm blij mee en zij verdienen een leuk salaris. Wij vinden On Stage fantastisch; al was het ook gewoon heel leuk om leerlingen deze werkervaring te laten opdoen. Want daar is zo’n kennismaking en werkbezoek natuurlijk eigenlijk voor bedoeld.’’

 

Ook nog meedoen aan Veen en Amstelland On Stage 2023? Aanmelden kan tot 28 maart! Specifiek wordt gezocht naar kappers, stewardessen, nagelstylisten, interieurarchitecten en schoonheidsspecialisten. Aanmelden kan via www.veenenamstellandonstage.nlLaatst bewerkt op: 21 maart 2023 06:06

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Feest! Veen en Amstelland On Stage viert vijfde editie

Het is feest voor Veen en Amstelland On Stage. Het beroepenoriëntatieproject voor vmbo-leerlingen viert dit jaar haar vijfjarig jubileum. Op dinsdag 4 april vindt het Beroepenfeest plaats, gevolgd door de Doe Dag op 18 april. Veel bedrijven doen al vijf jaar op rij mee. Met resultaat; leerlingen ontdekken hun talenten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: