001 -Family

Graafwerkzaamheden rond kerk Abcoude woensdag weer van start


Geplaatst op: 4 juli 2011

Abcoude - De graafwerkzaamheden rond de Dorpskerk in Abcoude worden woensdag 6 juli weer hervat. Twee weken geleden werd het werk stilgelegd nadat medewerkers van KPN op menselijke botten en botrestanten waren gestuit bij de aanleg van glasvezelkabels. Het graafwerk wordt woensdag 6 juli hervat onder toezicht van een archeoloog.

Tijdens het graven van een sleuf voor de aanleg van een glasvezelkabel stuitten medewerkers van KPN op 22 juni op menselijke botten en botrestanten. Het werk is toen stilgelegd en een archeologisch onderzoeksteam heeft de botten en botfragmenten verzameld en de locatie nader onderzocht. Dat er botten dichtbij het kerkgebouw zijn gevonden, wordt hoogstwaarschijnlijk verklaard door het vroegere gebruik om doden in en naast de kerk te begraven. De huidige Dorpskerk in Abcoude dateert uit de 15e eeuw. Daarvóór stond er op die locatie een nog oudere kerk, waarschijnlijk daterend uit de 14e eeuw.

Onder het toeziend oog van een archeoloog gaat het graafwerk woensdag 6 juli om 7.30 uur weer van start. Behalve op het Kerkplein, zal er voor de aanleg van de glasvezelkabel worden gegraven in de richting van de brug over het Gein.

Voor de archeologische begeleiding is door het college van B en W een archeologisch Programma van Eisen vastgesteld. De archeoloog heeft onder andere als taak om eventuele vondsten te documenteren en te verzamelen. Indien opnieuw botten of botfragmenten worden aangetroffen, zullen deze op een respectvolle wijze worden behandeld en verzameld. Als de graafwerkzaamheden zijn voltooid, zal in overleg met het kerkbestuur worden besloten wat er met het gevonden materiaal gebeurt. Door de archeoloog wordt een gedetailleerd rapport gemaakt over de bevindingen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Graafwerkzaamheden rond kerk Abcoude woensdag weer van start

Abcoude - De graafwerkzaamheden rond de Dorpskerk in Abcoude worden woensdag 6 juli weer hervat. Twee weken geleden werd het werk stilgelegd nadat medewerkers van KPN op menselijke botten en botrestanten waren gestuit bij de aanleg van glasvezelkabels. Het graafwerk wordt woensdag 6 juli hervat onder toezicht van een archeoloog. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: