Karwei
Servicepunt Vinkeveen sluit omdat veiligheid medewerkers niet kan worden gegarandeerd

Servicepunt Vinkeveen sluit omdat veiligheid medewerkers niet kan worden gegarandeerd


Geplaatst op: 20 maart 2023

Het Servicepunt aan de Herenweg in Vinkeveen sluit vanaf volgende week voor onbepaalde tijd de deuren. De reden daarvoor is dat er de afgelopen tijd meerdere incidenten zijn geweest bij Servicepunten in de gemeente De Ronde Venen waarbij de veiligheid van een medewerker in gevaar was.

Een woordvoerder van het Servicepunt laat weten dat er niet alleen incidenten zijn geweest in Vinkeveen, maar ook op de andere vestigingen in Mijdrecht, Wilnis en Abcoude. "We merken in het algemeen dat inwoners vaak dwingender en agressiever zijn", legt ze uit. "Dat is denk ik een verandering die we in de hele maatschappij zien."

Het verschil tussen de locaties is dat er op het Vinkeveense Servicepunt maar één medewerker aanwezig is. De organisatie vindt het daarom niet langer verantwoordelijk om op die locatie open te blijven. "We kijken uit naar een locatie in Vinkeveen waar we onze ruimte beter kunnen delen met andere organisaties."

Inwoners van de gemeente die toch graag meer informatie willen over werk, inkomen, zorg of welzijn kunnen het Servicepunt voorlopig telefonisch bereiken, laat de organisatie weten. Ook kunnen ze een afspraak maken op één van de andere drie locaties. "Het is natuurlijk hartstikke vervelend voor de inwoners dat dit nodig is, maar de veiligheid van onze medewerkers gaat voorop", aldus de woordvoerder.


Laatst bewerkt op: 20 maart 2023 20:44

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Servicepunt Vinkeveen sluit omdat veiligheid medewerkers niet kan worden gegarandeerd

Het Servicepunt aan de Herenweg in Vinkeveen sluit vanaf volgende week voor onbepaalde tijd de deuren. De reden daarvoor is dat er de afgelopen tijd meerdere incidenten zijn geweest bij Servicepunten in de gemeente De Ronde Venen waarbij de veiligheid van een medewerker in gevaar was. Een woordvoerder van het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: