Vinkefest 2023
Nieuwe controles verkeersveiligheid rond Uithoornse scholen

Nieuwe controles verkeersveiligheid rond Uithoornse scholen


Geplaatst op: 21 maart 2023

De gemeentelijke handhavers en de politie gaan controles uitvoeren op naleving van de verkeersregels rondom de scholen De Springschans en De Kajuit en de buitenschoolse opvanglocaties Solidoe en BORUS. De controles zijn hard nodig:  dagelijks ontstaan gevaarlijke verkeerssituaties op de momenten dat de kinderen gebracht en opgehaald worden. Regelmatig auto’s worden op de stoep of het fietspad geparkeerd.

Vorig jaar is er in een samenwerking tussen de politie en de directies van De Springschans en De Kajuit en de gemeente Uithoorn al actie gevoerd om de verkeersveiligheid te verbeteren. Hierbij is geprobeerd om iedereen zo veel mogelijk te voet en op de fiets naar school te laten komen. Dit heeft echter nog niet geleid tot een betere verkeersveiligheid. Om deze reden wordt er deze maand een nieuwe actie gestart. De schooldirecties hebben ouders in een brief opnieuw opgeroepen zoveel mogelijk met de fiets te komen en zich te houden aan de verkeersregels rondom de scholen. Gemeentelijke handhavers en politie controleren of de ouders gevolg geven aan de oproep van de scholen.

Buurtbewoners kunnen onveilige situaties ook zelf melden bij de gemeente. Dit kan via de Makkelijk Melden app en via www.uithoorn.nl/melden.

 


Laatst bewerkt op: 21 maart 2023 04:47

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwe controles verkeersveiligheid rond Uithoornse scholen

De gemeentelijke handhavers en de politie gaan controles uitvoeren op naleving van de verkeersregels rondom de scholen De Springschans en De Kajuit en de buitenschoolse opvanglocaties Solidoe en BORUS. De controles zijn hard nodig:  dagelijks ontstaan gevaarlijke verkeerssituaties op de momenten dat de kinderen gebracht en opgehaald worden. Regelmatig auto’s … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: