001 - Escaperoom aglemeen
Media Ukkies bij Mama Lokaal Abcoude

Media Ukkies bij Mama Lokaal Abcoude


Geplaatst op: 22 maart 2023

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 24 t/m 31 maart 2023 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Een mooie gelegenheid om ouders van jonge kinderen te inspireren. Woensdagochtend 29 maart aanstaande schuift Leonie Aalders van kindercoachpraktijk 'Anders kijken naar je kind' aan bij Mama Lokaal Abcoude voor een inspirerend kopje koffie en zal samen met de ouders dit thema centraal zetten. Kom je ook gezellig met je kleine? 

Media Ukkies Kinderen groeien op in een wereld vol media. De ontwikkelingen gaan razendsnel en jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Dreumesen, peuters en kleuters swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app en maken een gezellig praatje met oma via beeldbellen. Ze beleven hier veel plezier aan en ouders geeft het af en toe een momentje voor zichzelf. Maar ze zijn nog te klein om er wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders is nodig. Mediaopvoeding wordt dus steeds belangrijker: het legt de basis voor mediawijsheid. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! We gaan met elkaar in gesprek over:

• Hoe kan media bijdragen aan de ontwikkeling van je kind?
• Welke inhoud past goed bij je kind?
• Hoe ga je om met jouw peuter die dol is op de iPad?
• Hoe kan je als gezin samen plezier beleven aan media?
• Hoe kan je je kind veilig begeleiden op de tablet?
• En hoe zorg je voor de juiste balans in momenten met en zonder media?

Samen met andere ouders maak je je wegwijs in de digitale wereld. Je deelt tips en ervaringen en ontvangt praktische handvatten en inspiratie voor een mediawijse opvoeding.


Laatst bewerkt op: 22 maart 2023 03:56

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Media Ukkies bij Mama Lokaal Abcoude

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 24 t/m 31 maart 2023 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Een mooie gelegenheid om ouders van jonge kinderen te inspireren. Woensdagochtend 29 maart aanstaande schuift Leonie Aalders van kindercoachpraktijk 'Anders kijken naar je kind' … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: