Vinkefest 2023
Inspiratie Workshop Je Kind naar de Brugklas

Inspiratie Workshop Je Kind naar de Brugklas


Geplaatst op: 22 maart 2023

Maandagavond 3 april aanstaande organiseert Ouders Lokaal de workshop ‘Je Kind naar de Brugklas”

Een nieuwe fase breekt aan…. de overgang van basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een fase waarin grote veranderingen plaatsvinden en wat van iedereen aandacht vraagt. Niet alleen bij je kind, maar ook bij jou als ouder. Ineens wordt niet alleen je kind, maar ook de wereld van je kind een stuk groter. Als ouder word je onbewust ‘gedwongen’ om mee te veranderen. Je bereikt het moment waarop je je kind wat meer los moet laten en erop moet vertrouwen dat je kind steeds meer naar zelfstandigheid toe gaat werken. Het contact met je kind wordt weliswaar anders, maar het wederzijdse vertrouwen en de verbinding tussen jou en je kind zullen een belangrijke rol blijven spelen.

Van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs Het grotendeel van de ouders vindt de overgang naar het voortgezet onderwijs spannend. Het is nu eenmaal als ouder niet gemakkelijk om je kind steeds zelfstandiger te zien worden en de wereld om hem/ haar heen te zien veranderen. Zolang je kind nog op de basisschool zit, heb je als ouder genoeg zicht op de situatie van je kind. Maar met de overgang naar het voortgezet onderwijs word je als ouder uitgenodigd steeds meer los te laten. Dat is niet gemakkelijk, want hoewel je kind naar (meer) zelfstandigheid wil groeien, is je kind toch ook nog op zoek naar de verbinding met jou. 

· Hoe kun je enerzijds loslaten en anderzijds de verbinding goed houden?
· Hoe kan je je kind bijstaan zonder bemoeizuchtig te zijn?
· Hoe leer je je kind eigen verantwoording te nemen met jou als veilige haven?
· Hoe bereid je je kind voor op wat komen gaat?
· Hoe help je je kind naar zelfstandigheid?
· Wat is een goede mindset voor jou als ouder?

Bewustwording van het proces waarin jij als ouder én je kind staat, goed luisteren, vertrouwen geven en begrip tonen zijn hierbij belangrijke aspecten. Tijdens deze workshop zullen al deze vraagstukken voorbij komen en geef je jezelf een goede en mooie aanzet om dit proces voor jou én voor je kind op een positieve manier te laten verlopen zodat je kind met veel zelfvertrouwen en ontspannen een goede start kan maken op het voortgezet onderwijs.


Laatst bewerkt op: 22 maart 2023 20:58

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inspiratie Workshop Je Kind naar de Brugklas

Maandagavond 3 april aanstaande organiseert Ouders Lokaal de workshop ‘Je Kind naar de Brugklas” Een nieuwe fase breekt aan…. de overgang van basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een fase waarin grote veranderingen plaatsvinden en wat van iedereen aandacht vraagt. Niet alleen bij je kind, maar ook bij jou als ouder. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: