001 - Escaperoom aglemeen
11 april Parkinson Café Uithoorn

11 april Parkinson Café Uithoorn


Geplaatst op: 27 maart 2023

Op dinsdag 11 april a.s. is het Wereld Parkinson Dag. Op deze dag organiseren de Sezu (Samenwerking EerstelijnsZorg Uithoorn) en de Ontmoetingsgroepen Uithoorn een Parkinson Café, van 15.30 – 17.00 uur in Wijkcentrum Bilderdijkhof, Bilderdijkhof 1 in Uithoorn.

Een Parkinson Café is een plek waar mensen met Parkinson(isme), hun naasten en overige belangstellenden elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Ook wordt er informatie verstrekt over de ziekte van Parkinson en Parkinsonismen. Dit alles in een informele en ontspannen sfeer onder het genot van koffie, thee of een frisdrank.

In dit Parkinson Café staan twee thema’s centraal: ‘medicatie’ en ‘dans’. Er is een mooi programma samengesteld, met onder meer een inleiding door Petra Senden, Parkinsonverpleegkundige van huisartsenpraktijk De Drecht, een presentatie door Annemiek Klink, apotheker, en dans/muziek vanaf de stoel door Anita de Reus, oefentherapeut. Zorgverleners zoals de ergotherapeut, de fysiotherapeut, de logopedist, de diëtist, de oefentherapeut en Mantelzorg & Meer (onderdeel van Uithoorn voor Elkaar) vertellen welke ondersteuning mogelijk is om ervoor te zorgen dat je zolang mogelijk de dingen kunt blijven doen die je belangrijk vindt.

U bent van harte welkom, aanmelden is niet nodig. De zaal is open vanaf 15.15 uur.

Parkinson

In Nederland leven 63.500 mensen met de ziekte van Parkinson. Parkinson is een enorm ingewikkelde ziekte die ontstaat in de hersenen, maar de manier waarop de ziekte zich uit is voor geen mens hetzelfde. Het treft mannen en vrouwen, jong en oud. Ieder van hen heeft zijn of haar eigen Parkinson. Van trillende handen en depressies tot vastgenageld staan aan de vloer en geen initiatief meer tonen. De behandeling en begeleiding bij Parkinson vragen om een hele specialistische en deskundige aanpak. Daarbij moet telkens opnieuw gekeken worden naar de behoeften en de wensen van degene met Parkinson en hun naasten. Een team van zorgverleners is daarom – elk vanuit hun eigen specialisme – betrokken bij de zorg.

11 april is de geboortedag van James Parkinson. Wereldwijd wordt op deze dag aandacht gevraagd voor Parkinson(isme).


Laatst bewerkt op: 27 maart 2023 07:05

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

11 april Parkinson Café Uithoorn

Op dinsdag 11 april a.s. is het Wereld Parkinson Dag. Op deze dag organiseren de Sezu (Samenwerking EerstelijnsZorg Uithoorn) en de Ontmoetingsgroepen Uithoorn een Parkinson Café, van 15.30 – 17.00 uur in Wijkcentrum Bilderdijkhof, Bilderdijkhof 1 in Uithoorn. Een Parkinson Café is een plek waar mensen met Parkinson(isme), hun naasten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: