Vinkefest 2023
Uitdagend scenario brandweervaardigheidstoets in Vinkeveen

Uitdagend scenario brandweervaardigheidstoets in Vinkeveen


Geplaatst op: 27 maart 2023

Zaterdag 25 maart jl. stonden de Vinkeveense Plassen centraal bij de Hoofdklasse Vaardigheidstoets welke door de Brandweer Vinkeveen werd georganisseerd.

Lees ook: Koninklijke onderscheiding voor brandweerman Marcel Dokter

Op Zandeiland 4 was een bestuurder onwel geworden en met zijn auto terecht gekomen op een werkschuit waar op dat moment twee medewerkers bezig waren met het lossen van een IBC met afgewerkte olie. Hierdoor raakte één medewerker bekneld onder de IBC en de kraanmachinist gewond aan zijn hoofd. In de naastgelegen romneyloods was een medewerker van Staatsbosbeheer bezig met het schoonbranden van zijn maaimachine. Hij schrok van het kabaal, haastte zich naar het incident en belde gelijk met 112 waarna vervolgens zes brandweerploegen uit provincie Utrecht deze taaie klus mochten gaan oplossen. Bij aankomst stuitte de ploegen allereerst op een hoogte beperking alvorens zij het terrein op konden rijden. Maar nadat deze hobbel was genomen, kwam het aan op een goede verkenning en de juiste prioriteitstelling. Ondertussen was namelijk een brand ontstaan in de romneyloods wat voor de nodige afleiding zorgde. Vrijwel alle ploegen stortte zich eerst op de brand, waarna vervolgens het volgende dilemma volgde. Hoe stabiliseren we een voertuig wat half op de kade en half op een werkschuit ligt terwijl windkracht 6 à 7 voor de nodige golfslag zorgde. Het was duidelijk te zien dat dit de nodige ‘buikpijn’ opleverde bij de spelende ploegen. Gelukkig wisten de ploegen uiteindelijk deze klus te klaren en drie slachtoffers veilig te stellen. Aan het einde van de dag tijdens de prijsuitreiking in de kazerne van Vinkeveen werd het korps van Elst winnaar gevolgd door het korps Linschoten op de tweede plaats. Beiden ploegen gaan door de gewestelijke ronde. Het korps van Leersum eindigde op de derde plaats.
Laatst bewerkt op: 27 maart 2023 20:44

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Uitdagend scenario brandweervaardigheidstoets in Vinkeveen

Zaterdag 25 maart jl. stonden de Vinkeveense Plassen centraal bij de Hoofdklasse Vaardigheidstoets welke door de Brandweer Vinkeveen werd georganisseerd. Lees ook: Koninklijke onderscheiding voor brandweerman Marcel Dokter Op Zandeiland 4 was een bestuurder onwel geworden en met zijn auto terecht gekomen op een werkschuit waar op dat moment twee … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: