Vinkefest 2023
Leuke dag in Haarlem met St. Tjitze Hesselius

Leuke dag in Haarlem met St. Tjitze Hesselius


Geplaatst op: 28 maart 2023

Als of het zo gepland was stopte de regen toen de bus van Wintours parkeerde op de Gedempte Oudegracht voor de korte wandeling naar Museum Verwey in Haarlem. De groep van alleengaande dames en heer hadden er duidelijk zin in. In het museum stond de koffie met een heerlijke koek klaar en volgende een korte uitleg over het programma.

Het museum bestaat uit twee delen die ieder met uitleg door een rondleider werden bekeken. Vooral het deel over Haarlem zelf haalde veel herinneringen boven. Steeds weer werden de verhalen aangevuld en er leek tijd te kort om de tentoonstelling te bekijken. Maar ook de stukken van Kees Verwey naamgever van het museum waren de moeite waard. Aansluitend volgde er een leuke wandeling door Haarlem waarbij een gids uitleg gaf over gebouwen, gevelstenen en straatnamen.

Als afsluiting van het bezoek stond er een heerlijke lunch klaar in het Hofje zonder Zorgen, waar uiteraard ook deze keer het glas werd geheven op Tjitze, die ook dit uitje weer mogelijk heeft gemaakt. Terug in de bus en onderweg naar Mijdrecht begon het weer te regenen. Maar dat hinderde niks, het was een gezellige dag geweest die smaakte naar meer.

Binnenkort publiceren wij het zomerprogramma van de Stichting Tjitze Hesselius, houdt de media en onze website of facebook in de gaten. Maar we denken dat er meer dan genoeg plek is voor ieder die mee wil doen aan de komende activiteiten.Laatst bewerkt op: 28 maart 2023 04:55

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Leuke dag in Haarlem met St. Tjitze Hesselius

Als of het zo gepland was stopte de regen toen de bus van Wintours parkeerde op de Gedempte Oudegracht voor de korte wandeling naar Museum Verwey in Haarlem. De groep van alleengaande dames en heer hadden er duidelijk zin in. In het museum stond de koffie met een heerlijke koek … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: