001 -Family
Veel animo voor gratis compost Uithoorn

Veel animo voor gratis compost Uithoorn


Geplaatst op: 28 maart 2023

Afgelopen zaterdag, 25 maart, was de Landelijke Compostdag. De gemeente Uithoorn deelde op het scheidingsdepot gratis zakken compost uit aan haar inwoners. En daar bleek veel animo voor. Vrijwel de hele dag kwamen inwoners langs om zakken compost op te halen. Voor 9 uur stonden mensen al klaar voor het hek. Iedere inwoner kreeg maximaal 4 zakken mee. Bewoners kwamen te voet, met kruiwagens, met de (bak)fiets of met de auto. Aan het eind van de dag waren 14 pallets met zakken compost uitgedeeld. Het restant ligt op het scheidingsdepot, waar bezoekers gratis een zakje kunnen meenemen. Check wel vooraf de openingstijden.

Als dank voor scheiden gft

Niet alleen werden gratis zakken compost uitgedeeld, maar ook kleine gft-emmers. Daarmee kunnen inwoners nog gemakkelijker hun gft ofwel groente-, fruit- en tuinafval verzamelen. Ook wethouder Ferry Hoekstra (Milieu) was zaterdag present op het depot. “Met deze compostactie bedanken we inwoners voor hun inspanningen om gft-afval te scheiden. Het verwerken van gft-afval tot compost is goedkoper dan verbranden, zorgt voor minder luchtvervuiling en bespaart grondstoffen. Hoe schoner het gft wordt aangeleverd, hoe beter de kwaliteit van de compost is die afvalverwerkingsbedrijf Indaver uit Alphen aan den Rijn ervan maakt. Het is dus belangrijk dat het afval thuis al zo goed mogelijk wordt gescheiden,” aldus wethouder Hoekstra.

 


Laatst bewerkt op: 28 maart 2023 08:54

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veel animo voor gratis compost Uithoorn

Afgelopen zaterdag, 25 maart, was de Landelijke Compostdag. De gemeente Uithoorn deelde op het scheidingsdepot gratis zakken compost uit aan haar inwoners. En daar bleek veel animo voor. Vrijwel de hele dag kwamen inwoners langs om zakken compost op te halen. Voor 9 uur stonden mensen al klaar voor het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: