Basisschool De Vuurvogel Uithoorn decor voor speelfilm


Geplaatst op: 4 juli 2011

Het is donderdagmiddag 30 juni en in de gang horen we: "STILTE.....ACTIE!" Hoe kan dat nou? Als de leerlingen stil moeten zijn, dan zijn ze druk aan het werk en niet in actie met veel lawaai......

Dit is vreemd. Vanaf het middaguur hangt er al een aparte sfeer in school. Er wordt gewoon les gegeven, de leerlingen leren hun taal, werken aan de musical van groep 8, doen proefjes bij de techniekles, illustreren hun verhalen in hun verhaalschriften, op de computers wordt gewerkt aan presentaties en werkstukken en in de directiekamer wordt vergaderd. Maar..... vanaf 14.00 uur worden er deuren weggehaald, grote lampen geplaatst in de gangen en bij de hoofdingang en lopen er vreemde mensen door de school. Knap van de Vuurvogelleerlingen dat ze zo goed doorwerken! Maar wat is er dan aan de hand? Als we een kijkje gaan nemen zien we dat er een filmset wordt opgebouwd op school. Oooohhh, "hoe overleeft "de Vuurvogel" de film?" Dit blijkt niet moeilijk te zijn, want het gaat om opnames van de film "Hoe overleef ik.....", naar een boek van Francine Oomen. Haar boeken vinden we terug in de klassen en bibliotheek De leerlingen en leerkrachten vinden het allemaal erg leuk en spannend wat er gebeurd. Wil je het ook zien? Kijk vanaf oktober 2011 naar de nieuwe serie "Hoe overleef ik...." op Nederland 3 en je zult zien wat er op de Vuurvogel allemaal is gebeurd! "De Vuurvogel" een school waar van alles gebeurd!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Basisschool De Vuurvogel Uithoorn decor voor speelfilm

Het is donderdagmiddag 30 juni en in de gang horen we: "STILTE.....ACTIE!" Hoe kan dat nou? Als de leerlingen stil moeten zijn, dan zijn ze druk aan het werk en niet in actie met veel lawaai...... Dit is vreemd. Vanaf het middaguur hangt er al een aparte sfeer in school. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: