Atlantis 2 levert goede strijd tegen Swift (A) 2

Geplaatst op: 3 april 2023

Op zaterdag 1 april speelden de meeste teams van Atlantis hun laatste wedstrijd in de zaal, zo ook de door Van Walraven gesponsorde ploeg Atlantis 2. De wedstrijd tegen Swift 2 uit Amsterdam stond op het programma. Swift 2 was voorafgaand aan deze wedstrijd al kampioen in deze klasse geworden, gefeliciteerd namens Atlantis! De heenwedstrijd tegen deze ploeg was geëindigd 21-11 voor Swift, waar Atlantis 2 het moeilijk had met de korf te vinden, mede door de verdedigende druk die Swift bij Atlantis 2 oplegde. Het tweede wist van te voren dat ze hun borst nat konden maken dus! Daarnaast was Swift dus al kampioen en voor Atlantis 2 stond niks meer op het spel. Alle ingrediënten waren aanwezig om er met twee ploegen een mooie, sportieve en leuke wedstrijd van te maken!

Atlantis 2 begon sterk, waarbij Jelle en Kim beide een afstandsschot raak schoten. Beide aanvalsvakken van Atlantis 2 speelden mooie en gevarieerde aanvallen, waarbij een ieder in zijn sterkte kon spelen en werd gebruikt. Verdedigend werd er voor elkaar geroepen en hard gewerkt. Dit resulteerde in een gelijk opgaande eerste helft, waarbij Atlantis 2 telkens de voorsprong pakte. Vlak voor rust knalde Swift er toch nog twee ballen in, waardoor er gerust werd met 9-9. Gezien de heen wedstrijd tegen Swift, in combinatie met de strijd die iedereen leverde, kon de ploeg trots zijn op wat er hier tot nu toe werd neergezet. Er werd gewerkt voor en met elkaar, er werd plezier uit gestraald. Er werden door Peter nog enkele puntjes op de i gezet. Met dezelfde strijdlust doorgaan, en kijken waar dit in zou resulteren; dat moest er gedaan worden!

Na rust kwam Swift door twee rake afstandschoten op 9-11. Davey had goed onthouden welke tips Peter had gegeven en schoot snel weer 2 keer raak: 11-11. Na een tegendoelpunt werd er vervolgens in korte tijd 3 keer gescoord door Atlantis 2: 14-12 met nog 20 minuten te gaan. Swift liet ook zien waarom ze kampioen waren geworden en raakten zichtbaar niet van slag door dit scoreverloop. Vervolgens konden veel spelers die op de bank zaten, hun opwachting maken in de ploeg van Atlantis 2. Mooi om te zien dat er, ondanks dat er nooit getraind is met elkaar, mooie aanvallen werden gespeeld en dat een ieder voor elkaar klaar stond. Helaas werd 10 minuten de korf niet meer gevonden voor Atlantis 2, ondanks de goede aanvallen en het werken voor elkaar. Swift 2 had hier minder last van en maakte hier dankbaar gebruik van. Dit resulteerde in een 18-22 winst voor Swift 2.

Atlantis 2 liet tegen Swift 2 zien een goede ploeg te zijn, die bovenin kan meedraaien in de tweede klasse. Tegen de ploegen bovenin de poule werden punten gepakt. Helaas werden er ook in sommige wedstrijden onnodig punten verspeeld, wat resulteert in dat de door van Walraven gesponsorde ploeg op een 5de plaats is geëindigd. Er is op 1 april, tegen de kampioen van de poule, een mooie en goede wedstrijd gespeeld door een ieder. Een speciale vermelding voor Kim, die haar wedstrijd met de A1 moest opzeggen, om mee te spelen met het tweede in verband met verschillende blessures. Zonder in deze samenstelling te hebben getraind, heeft zij zeer verdienstelijk gespeeld en draaide moeiteloos mee in het team. Daarnaast de complimenten voor alle spelers van de ploeg en invallers! En niet te vergeten; alle supporters en invallers van het afgelopen zaalseizoen, bedankt voor jullie steun en inzet namens Atlantis 2!

Laatst bewerkt op: 3 april 2023 06:49

Op zaterdag 1 april speelden de meeste teams van Atlantis hun laatste wedstrijd in de zaal, zo ook de door Van Walraven gesponsorde ploeg Atlantis 2. De wedstrijd tegen Swift 2 uit Amsterdam stond op het programma. Swift 2 was voorafgaand aan deze wedstrijd al kampioen in deze klasse geworden, … Lees meer »