Xanne van Lijf (Wilnis) 3e bij Cadet European Judo Cu

Geplaatst op: 11 april 2023

Afgelopen zondag werd in Teplice gestreden door judoka’s, in de categorie tot 18 jaar, uit de hele wereld om een podiumplek te halen.

De 15-jarige Xanne uit Wilnis had de eerste ronde een bye, dit betekend dat ze niet in actie hoefde te komen en door was naar de volgende ronde.

In de tweede ronde moest Xanne tegen een Braziliaanse. Xanne wist haar tegenstandster op de grond in een houdgreep te krijgen en haar 20 seconden vast te houden waardoor zij de wedstrijd met ippon (heel punt) won.

Hierna moest Xanne in de derde ronde tegen een Duitse en wist haar na 1 minuut met een schitterend snel uitgevoerde schouderworp meteen op haar rug te gooien waardoor ze ook deze wedstrijd met een ippon in haar voordeel wist te beslissen.

Nu was het de beurt aan de als 2e geplaatste Litouwse. Xanne was heel actief deze wedstrijd en hierdoor kwam de Litouwse er niet aan te pas en won Xanne uiteindelijk omdat de Litouwse drie straffen kreeg door passiviteit.

Net als bij het vorige ECC in Spanje stond Xanne wederom in de halve finale. Hier moest Xanne het opnemen tegen de een Servische. Helaas wist Xanne deze wedstrijd niet te winnen.

Wederom een strijd om het brons. Er was duidelijk aan Xanne te zien dat ze dit keer geen genoegen zou nemen met een 5e plaats. Xanne wist met haar aanvallende judo haar tegenstandster te werpen en scoorde hiermee een waza-ari (half punt). Om vervolgens snel hierna nogmaals toe te slaan en op de grond haar tegenstandster in de armklem te krijgen waarop zij meteen aftikte (opgave).

Ook internationaal heeft Xanne nu haar podiumplek te pakken.

Xanne wil graag haar sponsors De pannenkoekenbakker Maarsseveens plassen ,Studio 110 en Mijn Zwemlessen danken voor de sponsoring.

Het is Xanne haar droom om uiteindelijk deel te nemen aan de Olympische spelen en hier een gouden medaille te halen. Wil je Xanne helpen om deze droom te verwezenlijken dan heeft ze genoeg plekjes vrij voor sponsors op haar judopak.

Interesse? Mail naar xanne.vanlijf.2007@gmail.com

Laatst bewerkt op: 11 april 2023 07:08

Afgelopen zondag werd in Teplice gestreden door judoka’s, in de categorie tot 18 jaar, uit de hele wereld om een podiumplek te halen. De 15-jarige Xanne uit Wilnis had de eerste ronde een bye, dit betekend dat ze niet in actie hoefde te komen en door was naar de volgende … Lees meer »