001 - De Baat

Overvallers hadden gestolen kentekenplaten uit Aalsmeer


Geplaatst op: 1 juli 2011

Aalsmeer/Amsterdam - De criminelen die deze week een vestiging van waardetransportbedrijf Brink's in Amsterdam-Zuidoost overvielen, hadden gestolen kentekenplaten bij zich. De politie trof deze aan in de vluchtauto die crashte. Dat maakte een woordvoerder vrijdag bekend.

Het gaat om in elk geval drie sets kentekenplaten, die allemaal zijn gestolen in Nederland en allemaal op een Audi zaten. Twee sets zijn gestolen in Aalsmeer: een tussen 10 en 18 juni in de Uranusstraat, de andere op 13 of 14 juni in de Marsstraat. De derde set verdween op 27 of 28 juni aan de P. Hans Frankfurthersingel in Amsterdam-Osdorp. De politie vraagt mensen die iets hebben gezien van de diefstal van de nummerborden, zich te melden.

De overvallers drongen de vestiging van Brink's in de nacht van dinsdag op woensdag binnen met explosieven en maakten een onbekend geldbedrag buit. Ze gingen er vandoor in twee vluchtauto's. Tijdens een lange achtervolging door de politie crashte een van de voertuigen op de A2 ter hoogte van Waardenburg. De criminelen bedreigden toen een andere automobilist en gingen er met zijn auto vandoor.

De politieagenten moesten de achtervolging staken in de buurt van Eindhoven, onder meer omdat zij werden beschoten met automatische wapens. Voorafgaand aan de overval hadden de gangsters al een hindernis opgeworpen bij de oprit van het gebouw van het Korps landelijke politiediensten in Amsterdam-Zuidoost.

Er zijn aanwijzingen dat de daders uit België komen. Een van hen is tijdens de crash van de vluchtauto gewond geraakt. Ze zitten mogelijk ook achter onder meer een soortgelijke overval in Rotterdam.

De politie onderzoekt hoe de gebeurtenissen in de nacht van dinsdag op woensdag zijn verlopen. Dat is gebruikelijk bij een incident waarbij geschoten wordt.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Telegraaf

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Overvallers hadden gestolen kentekenplaten uit Aalsmeer

Aalsmeer/Amsterdam - De criminelen die deze week een vestiging van waardetransportbedrijf Brink's in Amsterdam-Zuidoost overvielen, hadden gestolen kentekenplaten bij zich. De politie trof deze aan in de vluchtauto die crashte. Dat maakte een woordvoerder vrijdag bekend. Het gaat om in elk geval drie sets kentekenplaten, die allemaal zijn gestolen in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: