001 -Family
Aanleg fietsrotonde op kruising Ambachtsherensingel/Prinses Margrietlaan begonnen

Aanleg fietsrotonde op kruising Ambachtsherensingel/Prinses Margrietlaan begonnen


Geplaatst op: 13 april 2023

Op de kruising Ambachtsherensingel/Prinses Margrietlaan in Mijdrecht is dinsdagmorgen 11 april begonnen met de aanleg van een fietsrotonde. Wethouder Anja Vijselaar (Mobiliteit) gaf het startsein voor de werkzaamheden door enkele tegels te lichten. Naast de aanleg van de fietsrotonde vinden er de komende weken in Mijdrecht ook verschillende werkzaamheden aan omliggende wegen plaats.

De fietsrotonde op de kruising Ambachtsherensingel/Prinses Margrietlaan is de eerste in De Ronde Venen. Wethouder Vijselaar: ,,Deze kruising is fietsers en automobilisten al lange tijd een doorn in het oog. We willen met de fietsrotonde de verkeersveiligheid voor fietsers verbeteren en het fietsgebruik stimuleren. Dit houdt in dat er voor fietsers sprake is van een rotonde, terwijl er voor auto’s sprake is van een “gewoon” kruispunt. De fietsers hebben na aanleg voorrang op het overige verkeer. Ik besef dat dit wennen zal zijn voor de weggebruikers, maar ik ben ervan overtuigd dat we hiermee de verkeersveiligheid voor fietsers verbeteren.’’ De werkzaamheden duren tot en met 9 mei. 

Aanleg verkeersplateaus

Aansluitend op de aanleg van de fietsrotonde wordt asfalt vervangen op de Ambachtsherensingel en Doctor van den Berglaan (Kerkvaartbrug) tussen Prinses Margrietlaan en Dukaton. Ook worden op dit deel 4 drempels aangebracht. Dit werk duurt tot en met 11 mei.

In de periode van 24 april tot en met 5 mei wordt het kruispunt Dokter van den Berglaan/Rozenobel opnieuw ingericht en wordt er een verkeersplateau aangelegd.

Tot slot wordt in de periode van 15 mei tot en met 2 juni 2023 op diverse plaatsen het straatwerk aangepast op de Dr. J. van der Haarlaan. Ter hoogte van Brunel komt een verkeersplateau. Tussen de nieuw gerealiseerde fietsrotonde en Pimpernel wordt het asfalt vervangen.

Verkeersveiligheid

Na de werkzaamheden maken de wegen Dr. J. van der Haarlaan (vanaf de Johan van Renessestraat), Prinses Margrietlaan, Ambachtsherensingel en Dr. Van den Berglaan onderdeel uit van een 30 km/h-zone met als doel om de verkeersveiligheid en leefbaarheid van het gebied te vergroten.


Laatst bewerkt op: 13 april 2023 08:42

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aanleg fietsrotonde op kruising Ambachtsherensingel/Prinses Margrietlaan begonnen

Op de kruising Ambachtsherensingel/Prinses Margrietlaan in Mijdrecht is dinsdagmorgen 11 april begonnen met de aanleg van een fietsrotonde. Wethouder Anja Vijselaar (Mobiliteit) gaf het startsein voor de werkzaamheden door enkele tegels te lichten. Naast de aanleg van de fietsrotonde vinden er de komende weken in Mijdrecht ook verschillende werkzaamheden aan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: