Vrachtautoruit met bijl vernield in Mijdrecht


Geplaatst op: 1 juli 2011

Mijdrecht - Een man vernielde op donderdagmiddag 30 juni de voorruit van een vrachtauto omdat de bestuurder die niet snel genoeg verplaatste.

Rond 15.10 uur moest een 35-jarige chauffeur uit Ruinen met zijn vrachtwagen goederen afleveren op de Constructieweg. Hij kon op die weg geen parkeerplek vinden en zette hem daarom voor een uitrit van een bedrijf, om naar het verderop gelegen bedrijf te lopen, waar hij moest zijn. Toen hij uitstapte, werd hij aangesproken door een 63-jarige Mijdrechtse medewerker van het bedrijf, waarvan hij de uitrit blokkeerde. Er ontstond een woordenwisseling tussen hen, waarbij de Ruinenaar aangaf even spullen af te moeten leveren en zo weer weg te zijn. De Mijdrechter gaf aan als hij niet binnen drie minuten weg zou zijn, hij de voorruit zou vernielen. De vrachtwagenchauffeur liep vervolgens door naar zijn klant.

De Mijdrechter hield zich aan zijn belofte: na drie minuten pakte hij een bijl uit zijn bedrijf en sloeg de voorruit van de vrachtwagen aan diggelen. Er ontstond opnieuw een woordenwisseling tussen de twee mannen, waarbij de Mijdrechter bedreigingen zou hebben geuit. Om een escalatie te voorkomen, besloot de chauffeur confrontatie niet verder aan te gaan en hij belde de politie.

Agenten gingen ter plaatse en spraken met de vrachtwagenchauffeur. Hij deed aangifte van vernieling en bedreiging. De agenten hielden daarop de 63-jarige verdachte aan en namen de bijl in beslag. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is verhoord. Hij vergoedde direct de schade van 700 euro van de voorruit. Tegen de Mijdrechter is proces-verbaal voor vernieling en bedreiging opgemaakt.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Politie Regio Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vrachtautoruit met bijl vernield in Mijdrecht

Mijdrecht - Een man vernielde op donderdagmiddag 30 juni de voorruit van een vrachtauto omdat de bestuurder die niet snel genoeg verplaatste. Rond 15.10 uur moest een 35-jarige chauffeur uit Ruinen met zijn vrachtwagen goederen afleveren op de Constructieweg. Hij kon op die weg geen parkeerplek vinden en zette hem … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: