De Baat (3e)
Foto: Freepik

De Ronde Venen verbiedt TikTok op telefoon ambtenaren


Geplaatst op: 20 april 2023

Gemeente De Ronde Venen volgt het besluit zoals dat vorige maand door het kabinet is genomen. Toen werd bekend dat ambtenaren niet langer 'spionagegevoelige apps' als TikTok op hun werkapparaten mogen hebben. Dat besluit is gebaseerd op een advies van de inlichtingendienst AIVD. TikTok is van het Chinese bedrijf Bytedance. 

Ambtenaren van De Ronde Venen wordt gevraagd de app TikTok van hun telefoon/laptop/iPad te verwijderen in het geval ze deze hebben geïnstalleerd. Dit geldt ook voor burgemeester en wethouders. Wethouder Cees van Uden: "Privacy staat bij ons hoog in het vaandel. We gaan zorgvuldig om met alle privacygevoelige informatie waarover we als gemeente beschikken. We besteden als gemeente hier veel aandacht aan onder medewerkers. Wat ons betreft is er dan ook geen discussie om het besluit van het kabinet en het advies van de AIVD op te volgen."

De gemeenten Uithoorn en Aalsmeer konden niet inhoudelijk reageren op de vragen van 0297.nl over dit onderwerp.

Foto: Freepik

Laatst bewerkt op: 20 april 2023 09:59

Bron: 0297.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Ronde Venen verbiedt TikTok op telefoon ambtenaren

Gemeente De Ronde Venen volgt het besluit zoals dat vorige maand door het kabinet is genomen. Toen werd bekend dat ambtenaren niet langer 'spionagegevoelige apps' als TikTok op hun werkapparaten mogen hebben. Dat besluit is gebaseerd op een advies van de inlichtingendienst AIVD. TikTok is van het Chinese bedrijf Bytedance.  Ambtenaren … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: