CSW pakt winst in blessuretijd

Geplaatst op: 23 april 2023

Na drie opeenvolgende nederlagen heeft CSW zaterdag eindelijk weer eens weten te winnen. Tegen het laaggeplaatste Benschop werd de overwinning pas ver in blessuretijd veilig gesteld.

Vooral het eerste gedeelte van de eerste helft viel er van beide kanten weinig te beleven. Het meeste balbezit was voor CSW maar de ploeg wist nauwelijks kansen te creëren tegen het compact spelende Benschop. De eerste mogelijkheid was zelfs voor Benschop maar het schot op doel met een vervelende stuit kon door Rahim Gok onschadelijk worden gemaakt. CSW kwam niet verder dan een kopbal op doel maar ook hier was de doelman attent om erger te voorkomen. Na een klein half uur spelen kwam CSW op een 1-0 voorsprong. Noah Steen speelde op rechts Stefan Tichelaar aan die vervolgens naar binnen draaide en met een prachtige krul naar de benedenhoek de doelman van Benschop kansloos liet. Ook na deze voorspong was CSW niet echt in staat om het verschil te maken maar ook Benschop kon geen potten breken.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of de gelijkmaker stond al op het bord. Vanaf het middenveld kon vrij worden doorgelopen en het afstandsschot in de uiterste hoek betekende de 1-1. CSW moest deze tik even verwerken, moest zich even herpakken en verhoogde de druk op de tegenstander. Grote kansen bleven vooralsnog uit want er was nauwelijks een opening te vinden in de hechte defensie van Benschop. CSW probeerde het ook een aantal malen door de lucht maar ook dat leverde niets op. Na een goede combinatie in de zestienmeter leek Mick v.d. Loo succesvol te worden maar zijn inzet belandde op de paal. Achterin bleef het oppassen voor CSW omdat Benschop er een paar keer heel dreigend uitkwam. Benschop kreeg nog een prima kans na een vrije trap maar de bal werd tot opluchting van CSW naast geschoten en een voorzet vanaf de rechterkant van het veld kon maar net tot hoekschop worden verwerkt door een CSW verdediger. De wedstrijd leek te gaan eindigen in een gelijkspel maar ver in blessuretijd trok CSW alsnog de overwinning naar zich toe. Een vrije trap van Tichelaar werd bij de tweede paal teruggekopt door Jelle v.d. Bosch op v.d. Loo. V.d. Loo leek de bal binnen te schieten maar zijn pegel kwam op de paal maar de terugspringende bal werd vervolgens door hemzelf met het hoofd doeltreffend afgerond. Na deze treffer hield CSW het hoofd koel en kwam de 2-1 voorsprong niet meer in gevaar.

Laatst bewerkt op: 23 april 2023 19:04

Na drie opeenvolgende nederlagen heeft CSW zaterdag eindelijk weer eens weten te winnen. Tegen het laaggeplaatste Benschop werd de overwinning pas ver in blessuretijd veilig gesteld.  Vooral het eerste gedeelte van de eerste helft viel er van beide kanten weinig te beleven. Het meeste balbezit was voor CSW maar de … Lees meer »