CSW haakt af in titelstrijd

Geplaatst op: 30 april 2023

In de strijd om het kampioenschap kreeg CSW zaterdag een gevoelige tik te verwerken. Op bezoek bij PVCV leed de ploeg uit Wilnis een 2-0 nederlaag en is de achterstand op koploper BFC opgelopen tot 5 punten. Met nog 3 wedstrijden te gaan en een CSW dat niet in topvorm is moet er wel een wonder gebeuren om alsnog de titel te pakken.

PVCV begon zeer gretig aan de wedstrijd en dwong in de beginfase al een aantal mogelijkheden af. Na een vrije trap vanaf de zijkant ging de bal maar net naast en even later kreeg de spits geheel vrijstaand een prima schietkans maar zijn poging kon ternauwernood worden gered door doelman Rahim Gok. Even later een voorzet vanaf de achterlijn maar gelukkig voor CSW niemand van PVCV voor het doel om af te ronden. CSW stelde hier bitter weinig tegenover, kwam wel een aantal malen richting de zestienmeter van PVCV maar kon geen opening vinden om een kans te creëren. Na 37 minuten spelen was het PVCV dat de leiding nam. Slordig balverlies aan de kant van CSW werd door PVCV vakkundig afgestraft. De spits werd vrij voor doelman Gok gezet en schoot vervolgens beheerst binnen. Tegen het einde van de rust kwamen eindelijk de eerste kansen voor CSW. Na een voorzet van Stefan Tichelaar werd de bal maar net over gekopt door Matt Veerhuis en de mooiste kans was voor Dennis Prange die vrij voor het doel werd gezet door Sven v.d. Horst maar de inzet van Prange eindigde op de voeten van de doelman. Daarna nog een mogelijkheid voor Tichelaar maar ook hij zag de bal naast het doel verdwijnen.

Na de pauze begon CSW wat meer aan te dringen maar de ploeg was niet in staat om het PVCV maar enigszins lastig te maken. De ploeg leed te snel balverlies en liet zich voornamelijk aftroeven in de strijd om de tweede bal. CSW wist alleen gevaarlijk te worden via de vrije trappen van Tichelaar waarbij kopballen van Berry Kramer en Veerhuis over het doel verdwenen. PVCV leek op 2-0 te komen na een prima uitgespeelde aanval maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Naarmate de tweede helft vorderde begon CSW meer risico’s te nemen en werden de ruimtes steeds groter voor de tegenstoot. Een aantal wissels aan de kant van CSW brachten ook niet het gewenste effect want vrijwel direct hierna kwam PVCV op een 2-0 voorsprong. Een aanvaller van PVCV kon zomaar weglopen uit de rug van een CSW verdediger. Na de voorzet die volgde werd de bal zo slecht verwerkt en kwam daarbij in de voeten van de spits van PVCV die vervolgens Gok het nakijken gaf. Met nog 20 minuten op de klok probeerde CSW er nog een slotoffensief uit te gooien maar kansen om de stand iets dragelijker te maken bleven uit. CSW zal nu de rug moeten rechten om met een gevoel richting de nacompetitie te gaan en dat kan men doen in de nog 3 resterende competitieduels.

Laatst bewerkt op: 30 april 2023 07:41

In de strijd om het kampioenschap kreeg CSW zaterdag een gevoelige tik te verwerken. Op bezoek bij PVCV leed de ploeg uit Wilnis een 2-0 nederlaag en is de achterstand op koploper BFC opgelopen tot 5 punten. Met nog 3 wedstrijden te gaan en een CSW dat niet in topvorm … Lees meer »