Topdag renner Bart de Veer (UWTC) in Limburgse gravelkoers

Geplaatst op: 1 mei 2023

Wielrenner Bart de Veer heeft zich afgelopen zondag in Zuid-Limburg overtroffen in de Gravel Fondo, een gravelwedstrijd in de UCI-World Series. Na 113 kilometers racen over afwisselen asfalt en onverharde paden door het heuvelland arriveerde de renner van UWTC Uithoorn in Valkenburg als zestiende en vijfde Nederlander. Tommy Oude Elferink, ook UWTC, werd 106de. De Belgische beroepsrenner Timo Kielich, ploeggenoot van Mathieu van der Poel, werd winnaar van de prestigieuze race waaraan door iets meer dan duizend renners werd deelgenomen. Onder hen een aantal profs en oud-profs. Het gravelrijden is een snel aan populariteit winnende tak van de wielersport, waarin de deelnemers vooral hun individuele kwaliteiten moeten aanspreken. In de wedstrijd in Limburg waren ook punten te verdienen voor deelname aan de wereldkampioenschappen, die in oktober zullen plaatsvinden in Veneto.

Podiumplek Rens Grömmel

Wielerclub UWTC brengt dit jaar, behalve een aantal goede veldrijders, ook een stel sterke junioren op de weg. Rens Grömmel, Lars Hopman, Jasper Mons, Mike Derogee en Swen Vonk kunnen zich meten met de besten van het land. Op Koningsdag beklom Uithoornaar Rens Grömmel het erepodium na een derde plek in de Oranjeronde van Sloten. Jasper Mons volgde als achttiende. Jasper finishte drie dagen later knap op de dertigste stek in de Slag om Woensdrecht, de derde race van de nationale topcompetitie. De renner uit Waverveen handhaafde zich in een eerste groep met 43 renners, die na 117 kilometer konden sprinten om de zege. Uithoornaar Lars Hopman arriveerde 38 seconden later in een tweede pelotonnetje als 43ste. Er waren 130 renners van start gegaan in deze wedstrijd, waarin een aantal kasseistroken was opgenomen. Een week eerder was Rens Grömmel 27ste geworden in de Omloop van Borsele, een UCI-topkoers met deelnemers uit elf landen. In het klassement van de tussensprints veroverde Rens de vijfde prijs. Swen Vonk eindigde in deze door buitenlanders gedomineerde klassieker op de 45ste plek. Door de straffe wind in Zeeland bereikte slechts de helft van de 130 starters de eindstreep.

Wielrenner Bart de Veer heeft zich afgelopen zondag in Zuid-Limburg overtroffen in de Gravel Fondo, een gravelwedstrijd in de UCI-World Series. Na 113 kilometers racen over afwisselen asfalt en onverharde paden door het heuvelland arriveerde de renner van UWTC Uithoorn in Valkenburg als zestiende en vijfde Nederlander. Tommy Oude Elferink, … Lees meer »