001 -Family

Samenwerkingsovereenkomst Molenhof Mijdrecht ondertekend


Geplaatst op: 29 juni 2011

De gemeente heeft op 29 juni 2011 een samenwerkingsovereenkomst met Hoogvliet Beheer getekend. In deze overeenkomst zijn de voorwaarden vast gelegd waarop Hoogvliet het complex Molenhof in het centrum van Mijdrecht ontwikkelt. De komende maanden wordt het plan uitgewerkt zodat in oktober 2012 de eerste schep de grond in kan.
Pal voor de ingang van het winkelcentrum Molenhof overhandigde burgemeester Marianne Burgman een bouwhelm aan directeur Cor Jan Schreuder met het verzoek om snel aan de slag te gaan. Beide partijen zijn vol vertrouwen over de samenwerking:

‘Vandaag hebben we een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met een eigenaar met lef', zegt wethouder Pieter Palm. ‘Een partner die bereid is te investeren. De komende maanden gaan we samen een slag maken met ontwerp en vergunningen. Zodat we in 2012 hier kunnen staan om de start van de bouw van de Molenhof aan te kondigen.' ‘Wij zijn blij dat we nu echt aan de slag kunnen' vult Cor Jan Schreuder aan met gepaste trots.

De samenwerkingsovereenkomst met Molenhof is een mijlpaal in het project Haitsmahof/Molenhof. Dit project richt zich op de vernieuwing van het noordelijk deel van het Mijdrechtse centrum. Het winkelcentrum Molenhof, het parkeerterrein en de omliggende woningen worden afgebroken. Hoogvliet Beheer bouwt vervolgens een nieuw complex met verschillende winkels en een Hoogvliet-supermarkt. Er worden ongeveer 40 woningen gebouwd. Onder het winkelcentrum wordt een parkeergarage aangelegd met ongeveer 150 plekken. De ingang komt aan de Kerkvaart. Deze straat wordt verbreed en de inrichting wordt aangepast.

De gemeente heeft intentieovereenkomsten gesloten met twee andere ontwikkelaars in het centrumgebied en is in gesprek om ook met deze partijen samenwerkingsovereenkomsten af te sluiten.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Samenwerkingsovereenkomst Molenhof Mijdrecht ondertekend

De gemeente heeft op 29 juni 2011 een samenwerkingsovereenkomst met Hoogvliet Beheer getekend. In deze overeenkomst zijn de voorwaarden vast gelegd waarop Hoogvliet het complex Molenhof in het centrum van Mijdrecht ontwikkelt. De komende maanden wordt het plan uitgewerkt zodat in oktober 2012 de eerste schep de grond in kan.Pal … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: