OBS de Pijlstaart gaat uitbreiden

OBS de Pijlstaart gaat uitbreiden


Geplaatst op: 5 mei 2023

Door een stijgend leerlingenaantal in combinatie met een tekort aan klaslokalen heeft OBS de Pijlstaart al jaren te maken met flinke uitdagingen omtrent de huisvesting. Een heel aantal opties zijn reeds de revue gepasseerd, zoals les in het Veenlanden College Vinkeveen, in de hal van het hoofdgebouw, in noodlokalen in het Zwanenpark en in de Jozefschool. Allemaal tijdelijke opties die niet passen bij het karakter van de warme dorpsschool waarin het wenselijk is de gemeenschap bij elkaar te houden.

Goed nieuws!

De gemeenteraad van De Ronde Venen is op 27 januari 2022 akkoord gegaan met het financieringsvoorstel van het college van burgemeester en wethouders voor een grote verbouwing van het hoofdgebouw en de renovatie/nieuwbouw in het Zwanenpark. Dit alles bestaat uit drie fases.

Klaar voor de toekomst

De eerste fase is bijna afgerond waardoor twee lokalen zijn vernieuwd, er een extra lokaal is gecreëerd en er extra kantoorruimtes bij zijn gekomen. In de tweede fase zal het bijgebouw in het Zwanenpark aangepakt worden door twee bestaande lokalen te renoveren en twee nieuwe lokalen aan te bouwen in een compleet nieuwe stijl. Dit is inclusief zonnepanelen, warmtepompen en een klimaatsysteem. De werkzaamheden zijn op 24 april 2023 gestart en de voorlopige opleverdatum staat gepland voor eind december 2023. Onderbouwleerlingen van de Pijlstaart verhuizen na de oplevering naar het nieuwe bijgebouw. Dit gaat om vier groepen 1/2. Dit gebouw krijgt een nieuwe inrichting, nieuw meubilair en nieuw ontwikkelingsmateriaal dat past bij de toekomstvisie van de school. Uiteraard zal ook het plein aangepakt worden. Het aanzicht in het Zwanenpark zal aanzienlijk verbeteren. In het hoofdgebouw krijgen alle groepen drie tot en met acht les.

In de laatste fase zal het hoofdgebouw worden voorzien van een compleet nieuw klimaatsysteem voor een optimaal leerklimaat en een gezonde leefomgeving voor zowel leerlingen als leerkrachten. Dit is mogelijk door subsidie van de Rijksoverheid, subsidie van de gemeente en een bijdrage van Stichting AURO. Het streven is om dit te laten uitvoeren in de zomer van 2024. Door deze mooie ontwikkelingen is OBS de Pijlstaart letterlijk en figuurlijk klaar voor de toekomst!

Staat u voor een schoolkeuze voor uw kind of bent u geïnteresseerd in meer informatie over OBS de Pijlstaart, neem dan contact op om een afspraak te maken voor een kennismaking/rondleiding met Tom Hooghuis (directeur). Dit kan door te mailen naar Laurette Toonen: administratie@obs-depijlstaart.nl of door te bellen naar 0297-261633.Laatst bewerkt op: 5 mei 2023 10:31

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

OBS de Pijlstaart gaat uitbreiden

Door een stijgend leerlingenaantal in combinatie met een tekort aan klaslokalen heeft OBS de Pijlstaart al jaren te maken met flinke uitdagingen omtrent de huisvesting. Een heel aantal opties zijn reeds de revue gepasseerd, zoals les in het Veenlanden College Vinkeveen, in de hal van het hoofdgebouw, in noodlokalen in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: