De Baat (2e)
Goede prestaties UWTC renners tijdens Kleeberg Challenge

Goede prestaties UWTC renners tijdens Kleeberg Challenge


Geplaatst op: 8 mei 2023

Zaterdag 6 mei werd in Mechelen (Limburg) de jaarlijkse Kleeberg Challenge gereden. 

Veel klimkoersen zijn er niet voor de jeugd in Nederland, dus bij iedereen die van klimmen houdt is deze wedstrijd erg populair. 

Nieuwelingen meisjes

Namens UWTC deden Jytte Timmermans en Mirthe Mons mee bij de Nieuwelingen Meisjes. 

Een groot peloton van bijna 60 meisjes met daarbij vrijwel de gehele Nederlandse en Belgische top stond aan de start. Het ging zoals verwacht meteen erg hard en al snel vormde zich na de eerste twee beklimmingen van de Kleeberg een sterke kopgroep van zo’n 25 meisjes, waar Mirthe keurig bij zat. 

Jytte Timmermans kon de kopgroep niet bijhouden, maar reed de wedstrijd wel keurig uit en werd uiteindelijk 41ste. 

In de daar op volgende rondes werd er in hoog tempo doorgereden en dunde de voorste groep steeds verder uit. Terwijl steeds meer rensters moesten lossen uit de voorste groep wist Mirte Mons knap bij te blijven. Helaas voor Mirthe werd het een eindsprint -niet haar specialiteit- waarin ze toch knap 14e werd in dezelfde tijd als de Belgische winnares. Ze had een sterke koers gereden en was daar heel tevreden over, vooral omdat ze de enige eerstejaars in de kopgroep was. 

Mirthe en Jytte gaan zich nu voorbereiden op de Toekomstcup wedstrijd in Simpelveld op 13 mei, de Tour de Himmelfart in Denemarken en het NK op de Fromberg op 24 juni. 

Junioren mannen

Bij de Junioren Mannen deden Mike Derogee (Nieuw Vennep) en Jasper Mons (Waverveen) voor UWTC mee aan de Kleeberg Challenge. Het parcours was na een hevige stortbui flink nat geworden, het was dus oppassen geblazen in de afdaling. De heren moesten maar liefst 28 keer de Kleeberg beklimmen: een loodzware wedstrijd dus over bijna 80km. Jasper Mons moest door loting helemaal achteraan starten, Mike mocht wat meer van voren beginnen. Voor Jasper was het noodzakelijk heel snel naar voren te rijden, want de verwachting was dat het peloton van bijna 85 renners op dit parcours snel in verschillende groepen uit elkaar zou vallen. Jasper wist na een zeer zware inspanning in de beginfase nog net aansluiting te vinden bij de voorste groep van 26 renners. Mike Derogee lukte dit helaas niet, hij had het zwaar aan het begin, maar herstelde zich later in de koers sterk en werd uiteindelijk nog 47ste. 

Jasper reed de rest van de wedstrijd in de steeds verder uitdunnende kopgroep. Elke ronde werd het groepje kleiner. Yorick Kamphuis (Stormvogels Veendam) reed rondenlang met 20 seconden voorsprong vooruit, maar werd 5 rondes voor het einde teruggepakt door de rest van de kopgroep.  Dat was voor Jasper het moment om een felle aanval te plaatsen. Een andere renner sprong met hem mee en een halve ronde later kwamen nog 13 andere renners bij hen. De rest was gezien. Voor Jasper zat er weinig anders op dan te wachten op nog volgend gunstig moment voor een laatste aanval in de laatste ronde, hij voelde zich sterk genoeg. Maar met nog iets meer dan een ronde te gaan vond er plotseling een valpartij plaats achterin in de kopgroep. De eerdere koploper Kamphuis sloeg over de kop, een tweede renner reed er tegen aan en Jasper Mons moest vol in de remmen knijpen om niet ook te vallen. Net op dat moment werd er gedemarreerd en reden 10 man weg. Voor Jasper was het niet meer mogelijk om het gat nog te dichten en hij werd uiteindelijk 12e. Een uitslag waar hij vooraf zeker voor zou hebben getekend, maar het gevoel dat er veel meer mogelijk was geweest kon hij toch niet helemaal wegdenken. 

 


Laatst bewerkt op: 8 mei 2023 06:52

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Goede prestaties UWTC renners tijdens Kleeberg Challenge

Zaterdag 6 mei werd in Mechelen (Limburg) de jaarlijkse Kleeberg Challenge gereden.  Veel klimkoersen zijn er niet voor de jeugd in Nederland, dus bij iedereen die van klimmen houdt is deze wedstrijd erg populair.  Nieuwelingen meisjes Namens UWTC deden Jytte Timmermans en Mirthe Mons mee bij de Nieuwelingen Meisjes.  Een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: