De Baat (3e)
Aanleg jachthaven E-Harbour Uithoorn van start aan de Wilhelminakade

Aanleg jachthaven E-Harbour Uithoorn van start aan de Wilhelminakade


Geplaatst op: 8 mei 2023

Uithoorn krijgt dan toch echt een nieuwe, duurzame jachthaven: E-Harbour Uithoorn. Op woensdag 10 mei start E-Harbour met de aanleg van de moderne steigers die slechts een paar weken in beslag zal nemen. Op 1 juni zal de jachthaven officieel in gebruik worden genomen. Booteigenaren die een ligplaats hebben gereserveerd kunnen zo dit vaarseizoen nog genieten van hun plek aan de Amstel. Alle beschikbare ligplaatsen zijn inmiddels verhuurd.

Snel bouwproces

De snelle aanleg van de jachthaven is mogelijk door een innovatief bouwproces. Alle steigerdelen zijn vooraf in een fabriek gemaakt en worden vanaf de Wilhelminakade in het water gehesen. Daar worden ze verankerd aan palen die op de waterbodem zijn vastgezet. Deze bouwwijze zorgt ervoor dat de werkzaamheden nauwelijks tot geen overlast zullen geven voor omwonenden en bezoekers van de Wilhelminakade. Ook zullen er tijdens de bouw geen verkeersstremmingen zijn. Dit maakt dat de aanleg van de jachthaven niet alleen snel verloopt, maar ook milieuvriendelijk is en minimaal belastend voor de omgeving.

Nieuwe aanwinst

E-Harbour Uithoorn is een toekomstbestendige jachthaven, geschikt voor elektrische boten tot 10 meter. De haven zal zowel voor inwoners als bezoekers een aantrekkelijke en functionele locatie worden, die bijdraagt aan de levendigheid en het nautische karakter van het dorp. Meer informatie vindt u op
www.jachthavenuithoorn.nl


Laatst bewerkt op: 8 mei 2023 17:08

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aanleg jachthaven E-Harbour Uithoorn van start aan de Wilhelminakade

Uithoorn krijgt dan toch echt een nieuwe, duurzame jachthaven: E-Harbour Uithoorn. Op woensdag 10 mei start E-Harbour met de aanleg van de moderne steigers die slechts een paar weken in beslag zal nemen. Op 1 juni zal de jachthaven officieel in gebruik worden genomen. Booteigenaren die een ligplaats hebben gereserveerd … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: