001 -Family

Tromgeroffel tijdens Tavenu midzomeravondfestival


Geplaatst op: 29 juni 2011

A.s. zaterdag 2 juli om 19.30 uur kan De Kwakel en omstreken weer genieten van het midzomeravond¬festival van muziekvereniging Tavenu. Na disco muziek van pops in the spots vorig jaar is het dit jaar aan de slagwerkers om hun kunnen te tonen aan het publiek. Het thema van het midzomeravondfestival 2011 is drums4all. Drie jaar geleden was dit slagwerkevenement in Uithoorn en Mijdrecht een groot succes, dit jaar organiseert Tavenu dit slagwerkspektakel in De Kwakel. Vier deelnemende slagwerkgroepen laten u zien en horen wat ze in huis hebben. Slagwerkmuziek in allerlei vormen zal te horen zijn op deze avond. Voor aanvang zal de steelband van Tavenu het aanwezige publiek vast opwarmen met hun tropische klanken. Daarna zullen alle verenigingen gezamenlijk enkele nummers spelen. Vervolgens komen alle verenigingen met hun eigen programma en zullen laten zien dat trommelen voor spektakel kan zorgen. Tijdens het wisselen zal er op het buiten¬podium van alles gebeuren. Zo zal er o.a. een demonstratie zijn van Capoeira Sul da Bahia uit Amstelveen op de muziek van de sambaband van muziekvereniging Bovenkerk. Na afloop om ca. 23.00 uur zal de groep Samba Tula voor Braziliaans slagwerk zorgen.

De deelnemende groepen zijn:

Triviant uit De Ronde Venen
Muziek- en Showkorps Triviant is binnen de gemeente De Ronde Venen het jongste korps. De vereniging die in 1990 bij de gemeentelijke herindeling werd opgericht is in de regio vooral bekend door haar straatoptredens zoals optochten, defilé's, openingen etc., maar neemt ook buiten de regio steeds meer deel aan muzikale evenementen. Het korps bestaat uit ca. 35 zeer enthousiaste spelende leden in alle leeftijds¬categorieën, en komende uit Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen. Vandaar de gekozen naam Triviant, zijnde de driehoek Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen. Naast de majorettes heeft het korps een sectie fluitisten, lyristen en een slagwerkgroep.
Speciaal voor het Midzomernachtfeest in De Kwakel heeft het melodisch slagwerk samen met de tamboers van de vereniging een selectie gemaakt uit het repertoire van het korps wat onder leiding van slagwerkinstructeur Frans de Blieck zal worden gespeeld.
www.triviant.tk

Samba- en slagwerkgroep Muziekvereniging Bovenkerk
Samba- en slagwerkgroep Muziekvereniging Bovenkerk bestaat uit een groep enthousiaste en gezellige mensen die allemaal met veel plezier muziek maken. Met de sambagroep, die ontstaan is uit de slagwerkgroep, spelen zij op verschillende samba-instrumenten swingende muziek van de snelle Batucada uit Rio de Janeiro tot de relaxte Samba Reggae uit Salvador. Daarnaast geven zij met de slagwerkgroep regelmatig concerten waarin zij een breed repertoire spelen van popmuziek tot klassieke stukken en hierbij gebruikmaken van diverse slagwerk- en melodische instrumenten zoals tomtoms, pauken, marimba's en xylofoons. Wil je zelf een keer meespelen of hen inhuren voor een samba optreden of slagwerkconcert, neem dan contact met hen op. Let's make music! Informatie telefoon 06 20925844 of e-mail naar slagwerksambabovenkerk@gmail.com

Volharding uit Borculo
De slagwerkgroep van Volharding bestaat uit 18 enthousiaste jonge drummers onder leiding van de minstens zo enthousiaste instructeur Jan Kreunen. De slagwerkgroep laat graag horen en zien hoe divers slagwerk kan zijn met verschillende nummers en natuurlijk verschillende instrumenten. Funky nummers worden gespeeld op de traditionele trommels, maar ook Latijns-Amerikaanse nummers met een arsenaal aan verschillende instrumenten ontbreken niet. Hierbij wordt natuurlijk gebruik gemaakt van bongo's en overige typische Afrikaanse percussie zoals de shakere. Ook de djembé's spelen een hoofdrol in het programma van de slagwerkgroep, waarbij er voldoende ruimte is voor de solisten om lekker te soleren. Verder zal een Japans nummer worden gespeeld met het daarvoor kenmerkende, nauw op elkaar aansluitende ritmische geweld. Bovenop dit alles is nog ruimte voor een special act. Kwam die slagwerkgroep niet uit het Oosten? KLOMPEN, Slagwerk?!
www.volhardingborculo.nl

Tavenu uit De Kwakel
De slagwerkgroep van Tavenu bestaat uit 10 man die het ritmische slagwerk en 3 dames die het melodische slagwerk voor hun rekening nemen. Ook staan er enkele leerlingen te trappelen om mee te doen met de slagwerkgroep. De steelband hoort ook tot de slagwerkgroep en af en toe wordt er gezamenlijk opgetreden.
Voor deze drums4all is er een keuze gemaakt uit enkele melodische nummers en een paar, soms verrassende, slagwerknummers. Bij de laatste 2 nummers wordt "Drums4all" wel heel erg letterlijk genomen, met 4 drumstellen op een rij. Tavenu hoopt natuurlijk mensen in het publiek enthousiast te maken om ook op woensdagavond bij de slagwerkgroep te komen spelen.
www.tavenu-dekwakel.nl
www.steelband-tavenu.swingt.nl

Afsluitend optreden van Samba Tula uit Amsterdam
Samba Tula is een Braziliaanse sambagroep met enthousiaste muzikanten uit Amsterdam, Haarlem en Zandvoort, zowel Nederlanders als Brazilianen. Muziek maken is een grote hobby voor hen. Hun grote voorbeelden zijn Braziliaanse groepen/muzikanten als Olodum, Timbalada en Sergio Mendes. Zij spelen samba, maar ook samba reggae, sambalade en timbalade. Zij spelen op feesten, partijen en festivals, vaak met danseressen. De eerstvolgende happening voor ons na het festival in De Kwakel is het Tropicanafestival in Zandvoort op 23 juli 's avonds.

Het evenement vindt plaats voor het Dorpshuis de Quakel, Kerklaan 16, in De Kwakel en begint om 19:30 uur. Kom op tijd om niets te missen. De toegang is gratis.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Tromgeroffel tijdens Tavenu midzomeravondfestival

A.s. zaterdag 2 juli om 19.30 uur kan De Kwakel en omstreken weer genieten van het midzomeravond¬festival van muziekvereniging Tavenu. Na disco muziek van pops in the spots vorig jaar is het dit jaar aan de slagwerkers om hun kunnen te tonen aan het publiek. Het thema van het midzomeravondfestival … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: