De Baat (2e)
Lopers AKU halen Bevrijdingsvuur naar Uithoorn

Lopers AKU halen Bevrijdingsvuur naar Uithoorn


Geplaatst op: 10 mei 2023

In de nacht van 4 op 5 mei werden in Wageningen traditiegetrouw de Bevrijdingsvuurceremonie en de Nationale Bevrijdingsestafette gehouden. Het Bevrijdingsvuur, op exact 0.00 uur ontstoken, werd door zo’n 2.000 atleten naar hun eigen gemeente gebracht. Voor de gemeente Uithoorn waren dat lopers van Atletiek Klub Uithoorn (AKU).

Rond 11 uur op de ochtend van Bevrijdingsdag kwamen zij samen met het legervoertuig van Gerrit Burggraaf bij het gemeentehuis aan. Ze werden met luid applaus en muziek verwelkomd door burgemeester Pieter Heiliegers, familie, vrienden en andere belangstellenden. Nadat hij de lopers had bedankt voor hun mooie prestatie nam de burgemeester de fakkel in ontvangst en ontstak daarmee het bevrijdingsvuur voor Uithoorn. Vervolgens nodigde hij alle aanwezigen uit voor een ontbijt in het gemeentehuis. De lopers kregen een oranje handdoek met daarop het symbool van de vrijheid.Laatst bewerkt op: 10 mei 2023 13:20

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lopers AKU halen Bevrijdingsvuur naar Uithoorn

In de nacht van 4 op 5 mei werden in Wageningen traditiegetrouw de Bevrijdingsvuurceremonie en de Nationale Bevrijdingsestafette gehouden. Het Bevrijdingsvuur, op exact 0.00 uur ontstoken, werd door zo’n 2.000 atleten naar hun eigen gemeente gebracht. Voor de gemeente Uithoorn waren dat lopers van Atletiek Klub Uithoorn (AKU). Rond 11 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: