001 - Escaperoom aglemeen

Eerste paal laatste fase Proosdij-Noord Kudelstaart geslagen


Geplaatst op: 29 juni 2011

Wethouder Gertjan van der Hoeven heeft dinsdag 28 juni de eerste paal geslagen van de laatste fase woningbouwproject Proosdij-Noord. De start van de bouw werd verricht in aanwezigheid van vele buurtbewoners en kinderen. De kinderen konden spelen op een springkussen en geschminkt worden. Ze hebben ook de eerste heipaal met krijt versierd.

Bouw in fases
Er wordt nu gestart met de bouw van 21 herenhuizen aan de Doelstraat/Korfstraat en 10 twee onder éénkappers aan het zuidelijk deel van de Korfstraat. Aan de noordzijde (de ‘kassenwoningen') wordt gestart met de bouw van 3 twee onder een kapwoningen In totaal wordt 45 % van het bouwplan nu uitgevoerd. Het woonrijp maken van het openbaar gebied (Korfstraat en Doelstraat) gaat gelijk op met de realisatie van de bouwblokken. Aanvankelijk was het de bedoeling om het hele bouwproject in één keer te realiseren als er 70% van de huizen was verkocht. Door de moeilijke woningmarktsituatie is het echter niet mogelijk gebleken om op korte termijn 70% van de huizen te verkopen, vandaar dat besloten is om de bouw gefaseerd aan te pakken. Er zijn nu 15 huizen verkocht en enkele opties afgegeven. Door te starten met de bouw is de verwachting dat potentiële kopers worden aangetrokken. Oplevering van de huidige bouwfase wordt verwacht vanaf juni 2012.

Speeleiland ontwerpwedstrijd
Grontmij Real Estate heeft bewoners en buurtkinderen ter gelegenheid van de eerste paal uitgenodigd om een ontwerp te maken voor een speeleiland in het gebied. Er zijn vijf heel creatieve ontwerpen ingediend en het winnende ontwerp: Het Beboste Beesten Speeleiland was van de tienjarige Lars Hoogveld. Het winnende ontwerp wordt uitgevoerd op het speeleiland.

Bouwoverlast zo veel mogelijk beperken
Gemeente en projectontwikkelaar doen hun uiterste best om de overlast voor de huidige bewoners zoveel als mogelijk te beperken. Er wordt bijvoorbeeld een aparte bouwroute gerealiseerd en over de werktijden en de wijze van parkeren van het bouwverkeer zijn afspraken gemaakt. Met omwonenden zijn goede afspraken gemaakt over hinderbeperking en beschikbaarheid van een telefoonnummer waar klachten kunnen worden gemeld.

www.proosdij-noord.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Eerste paal laatste fase Proosdij-Noord Kudelstaart geslagen

Wethouder Gertjan van der Hoeven heeft dinsdag 28 juni de eerste paal geslagen van de laatste fase woningbouwproject Proosdij-Noord. De start van de bouw werd verricht in aanwezigheid van vele buurtbewoners en kinderen. De kinderen konden spelen op een springkussen en geschminkt worden. Ze hebben ook de eerste heipaal met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: