De Baat (2e)
College op bezoek bij Dagelijks Onderhoud

College op bezoek bij Dagelijks Onderhoud


Geplaatst op: 16 mei 2023

Vorige week dinsdagmiddag kwam het college een kijkje nemen bij het team Dagelijks Onderhoud van de gemeente Uithoorn. Althans dat dacht het college. Na een boeiende presentatie over de werkzaamheden van het team op de gemeentewerf werd het college aan het werk gezet.

Het college ging deze keer op werkbezoek bij de gemeentewerf van Uithoorn. Daar werken de medewerkers van het Dagelijks Onderhoud, zij voeren het beheer en onderhoud van de openbare ruimte uit. Dit is onderverdeeld in riolering en wegen, groen en spelen, afval en reiniging, openbare verlichting en verkeersregelinstallaties. Het college werd door een presentatie aan de hand meegenomen hoe bijvoorbeeld de gladheidbestrijding en de meldingen over de buitenruimte zoals riolering, openbare verlichting en afval worden ingezet. Zij hebben ook een blik kunnen werpen op de digitale wereld achter alle praktische werkzaamheden in de buitenruimte.

Na de presentatie werd het college aan het werk gezet. In goede beschermende kleding gingen de burgemeester Pieter Heiliegers, wethouders Ferry Hoekstra, Jan Hazen en José de Robles en de gemeentesecretaris Karin Wegewijs op stap om hulststruikjes te planten op de dijk langs de geluidswal ter hoogte van Aan de Kant/Zijdelweg.

Helaas zat het weer niet mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Het college was unaniem erover eens dat het goed is om zelf een keer te ervaren wat dagelijks onderhoud doet in onze gemeente. “Het is verrassend hoe veel en hoe divers het werk is,” aldus een van de collegeleden.

 Laatst bewerkt op: 15 mei 2023 22:24

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College op bezoek bij Dagelijks Onderhoud

Vorige week dinsdagmiddag kwam het college een kijkje nemen bij het team Dagelijks Onderhoud van de gemeente Uithoorn. Althans dat dacht het college. Na een boeiende presentatie over de werkzaamheden van het team op de gemeentewerf werd het college aan het werk gezet. Het college ging deze keer op werkbezoek … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: