001 -Family

Renners van UWTC maken vaart in Spanje en Drenthe


Geplaatst op: 23 mei 2023

Wielrenners van UWTC hebben zich eind vorige week van hun goede kant laten zien. Lorena Wiebes, de leading lady van de Uithoornse wielerclub, behaalde twee ritzeges in de Ronde van Burgos, een wedstrijd in de World Tour-reeks. Daarmee bracht ze haar totaal aantal overwinningen dit seizoen op zes. De Mijdrechtse was in de Spaanse wedstrijd ook een derde keer als eerste over de streep gekomen, maar doordat ze na een stuurfout een andere renster onbedoeld had gehinderd werd haar de winst door de jury ontnomen. Lorena droeg wel drie dagen de leiderstrui. In de vierde en laatste rit moest ze dat kledingstuk in de slotklim afstaan aan haar ploeggenote Demi Vollering. Een week eerder was Lorena Wiebes met een derde plek ook succesvol geweest in een race in de Gravel World Series in de streek rond Aken. Daarmee plaatste zij zich meteen voor de wereldkampioenschappen, eind oktober in Verona. Bij de mannen verzekerde haar clubgenoot Bart de Veer zich door goede resultaten in Valkenburg (19de) en het Deens Blaavands (negende) ook al van deelname aan dit WK.

Junioren

Het juniorencollectief van UWTC was afgelopen zaterdag met drie renners nadrukkelijk aanwezig in de Omloop door het land van Bartje. In deze derde race van de nationale topcompetitie, deels over Drentse kasseistroken, finishte Swen Vonk in een groepje tussen twee koplopers en het peloton als achtste. Jasper Mons kwam 22 seconden na zijn clubgenoot als negentiende over de streep en Mike Derogee werd 27ste. Er waren 130 talenten van start gegaan, slechts 34 reden de wedstrijd uit. Swen Vonk veroverde op Hemelvaartsdag nog een podiumplek in Wernhout: derde na een massasprint. In de dinsdagavondcompetitie behaalde Rens Grömmel vorige week zijn derde overwinning. Sven Buskermolen was tweede, Ian van den Berg derde.

Laatst bewerkt op: 7 juni 2023 10:56

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Renners van UWTC maken vaart in Spanje en Drenthe

Wielrenners van UWTC hebben zich eind vorige week van hun goede kant laten zien. Lorena Wiebes, de leading lady van de Uithoornse wielerclub, behaalde twee ritzeges in de Ronde van Burgos, een wedstrijd in de World Tour-reeks. Daarmee bracht ze haar totaal aantal overwinningen dit seizoen op zes. De Mijdrechtse … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: