Karwei
Natuurbeleving voor de allerkleinsten in NME-centrum De Woudreus

Natuurbeleving voor de allerkleinsten in NME-centrum De Woudreus


Geplaatst op: 25 mei 2023

Het ligt in de bedoeling om in september een Mama Lokaal in NME-centrum De Woudreus te starten. Als opwarmertje hiervoor organiseert Ouders Lokaal samen met De Woudreus drie natuurbelevingen voor de allerkleinsten en hun mama's en papa's. De eerste natuurbeleving is met succes op woensdagochtend 12 april jl. georganiseerd. Woensdagochtend 31 mei aanstaande zullen wij de tweede natuurbeleving organiseren. (De volgende volgende en tevens laatste natuurbeleving voor de zomer is 28 juni aanstaande).

Monique van Kootwijk van De Woudreus zal woensdagochtend 31 mei aanstaande de natuuractiviteit begeleiden en met de kinderen en hun ouders op zoek gaan naar de nestjes van de vogels, in het bijzonder die van de kraai. Want net als alle vogels legt de kraai ook graag zijn eieren. Maar hoe bouw je een nest? Je gaat met je kleine op avontuur naar de vogels in het voorjaar. Jullie gaan samen ontdekken hoe de vogels hun nest bouwen, eieren leggen en hun jongen voeren. Dus laarsjes en 'avontuurjas' aan en kom samen de natuur beleven!

Belang van natuurbeleving

Kinderen (en volwassenen!) hebben natuur (een natuurlijke omgeving) nodig. Buiten spelen is goed voor de ontwikkeling van hun motoriek en zelfvertrouwen, het helpt tegen concentratieproblemen en het bevordert de creativiteit. De hele dag binnen zitten met tablet of spelcomputer veroorzaakt bovendien bijziendheid en rugproblemen op jonge leeftijd. In een natuurlijke omgeving spelen kinderen veel gevarieerder, zijn er minder onderlinge problemen. Er zijn allerlei uitdagingen. Geen dag is hetzelfde. Dus naar buiten allemaal. Leer samen met Monique hoe je dit stimuleert bij je kind(eren) en geniet samen van de natuur om je heen. Bij slecht weer zijn alle activiteiten binnen. De koffie/thee staat om half 10 klaar. De activiteit zelf duurt ongeveer drie kwartier. Kom je gezellig met je kleine?

Wil jij meehelpen aan het realiseren van Mama Lokaal Wilnis? Zie derondevenen.ouderslokaal.nl voor meer info of mail ons aan info@ouderslokaal.nl 

Over Mama Lokaal

Laat de was de was en kom gezellig naar het Mama Lokaal om andere moeders uit je omgeving te ontmoeten! Bij Mama Lokaal Wilnis kunnen (aanstaande) mama's vanaf september elke woensdagochtend tussen 10:00 en 11:30 uur vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd. Alle activiteiten sluiten zoveel mogelijk bij de leeftijden van de kinderen aan en natuurlijk ook bij de interesses van de mama's! Voor de allerkleinsten is er naast de georganiseerde activiteiten altijd wel iets leuks te knutselen en kan er volop gespeeld worden met elkaar. Uiteraard zijn papa's ook van harte welkom bij het Mama Lokaal! Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. De Mama Lokaal Kletspot staat standaard op tafel voor inspiratie, tips en leuke opvoedthema's. Op verzoek kunnen we ook speciale gasten uitnodigen zoals een draagdoekcoach, lactatiedeskundige, pedagoge, etc. Ideëen of verzoekjes kun je mailen naar info@ouderslokaal.nl


Laatst bewerkt op: 13 juli 2023 09:16

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Natuurbeleving voor de allerkleinsten in NME-centrum De Woudreus

Het ligt in de bedoeling om in september een Mama Lokaal in NME-centrum De Woudreus te starten. Als opwarmertje hiervoor organiseert Ouders Lokaal samen met De Woudreus drie natuurbelevingen voor de allerkleinsten en hun mama's en papa's. De eerste natuurbeleving is met succes op woensdagochtend 12 april jl. georganiseerd. Woensdagochtend … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: