001 -Family
Opwaartse lijn Sky Defourny in Genk eindigt met fraaie podiumplaats in GK4 Kart Series

Opwaartse lijn Sky Defourny in Genk eindigt met fraaie podiumplaats in GK4 Kart Series


Geplaatst op: 25 mei 2023

Na een ietwat mindere kwalificatie ging het zaterdag alleen nog maar crescendo met Sky Defourny tijdens de tweede ronde van de GK4 Kart Series. Met als ultieme resultaat een welverdiende derde plaats in de finale van de X30 Senioren-klasse. De vijftienjarige coureur uit Vinkeveen deed dan ook opgetogen zijn verhaal. 

“We hebben nu de eerste beker en ik hoop er meer te winnen dit seizoen!”, zei Sky. En dan te bedenken dat er nog meer in had gezeten op het circuit van Genk. Althans, daarvan was de snelle Utrechter overtuigd. “Als de jongens in het begin van de race niet zo hadden gebatteld en wat slimmer hadden gereden, dan was de nummer één niet zo ver uitgelopen. Dan hadden we met hem ook kunnen battelen en misschien een plaatsje hoger kunnen eindigen. Ik dacht tijdens het rijden: jongens, even samenwerken.”

Hoewel dat dus niet gebeurde, was hij meer dan tevreden met zijn derde plaats. Logisch ook. “Het is pas mijn eerste jaar bij de X30 Senioren”, zei de rijder van het TD Racing Team. “En tijdens de vorige race in de GK4 hadden we pech gehad. De motor deed het niet goed tijdens de kwalificatie in Mariembourg en moest ik de eerste race als 31ste starten. In de finale ging het destijds ook niet helemaal zoals we wilden. Maar nu sta ik dus op het podium.”

Wat Sky afgelopen weekeinde op de Belgische piste liet zien, is veelbelovend voor de rest van het seizoen. Na de twaalfde tijd in de kwalificatie, denderde hij tijdens de races naar de zesde, vijfde en derde plaats in de respectievelijke races. “Het is een heel moeilijke baan. De afgelopen twee dagen hebben we veel getraind om de puntjes op de i te zetten. We zaten er uiteindelijk wel goed bij.”

Maar hoe zat het dan met zijn kwalificatie? “Ik was twaalfde omdat ik de hele tijd in mijn eentje reed terwijl de meeste anderen een tow hadden, konden profiteren van de slipstream. Dat scheelt twee, drie tienden van een seconden. In de eerste race reed ik van twaalf naar zes. Dat was goed, ik had het niet verwacht. Ik had een goede start en kwam overal goed doorheen.”

In de tweede race werd hij vijfde. “Ik had het wel even moeilijk. Als ik iets slimmer had gereden, had ik de vierde plek kunnen pakken. Degene die ik inhaalde, had ik beter kunnen volgen. Want ik reed naar de jongen voor mij. Als ik had gevolgd, had ik de nummer vier nog kunnen inhalen”, toonde hij zich zelfkritisch.

In de finale startte Sky vervolgens op de zesde plaats. “Mijn race liep wel goed. Al had ik wat moeite om de nummer vier in te halen, want die verdedigde echt goed. Toen ik hem te pakken had, kon ik van hem wegrijden en de jongen voor me bijhouden. Ik was blij met de derde plaats. Dit was de eerste podiumplaats van het seizoen.”

Behalve de GK4 Kart Series rijdt Sky dit seizoen ook het NK in de X30 Senior-klasse. “Ik hoop nu natuurlijk vaker op het podium te komen, ook in het NK! 

Sky bedankt Thierry Delré en zijn ouders.Laatst bewerkt op: 13 juli 2023 09:16

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Opwaartse lijn Sky Defourny in Genk eindigt met fraaie podiumplaats in GK4 Kart Series

Na een ietwat mindere kwalificatie ging het zaterdag alleen nog maar crescendo met Sky Defourny tijdens de tweede ronde van de GK4 Kart Series. Met als ultieme resultaat een welverdiende derde plaats in de finale van de X30 Senioren-klasse. De vijftienjarige coureur uit Vinkeveen deed dan ook opgetogen zijn verhaal.  … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: