001 - Escaperoom aglemeen
Zonnehuis Penningen uitgereikt: angnet van betekenisvolle initiatieven voor kwetsbare ouderen

Zonnehuis Penningen uitgereikt: angnet van betekenisvolle initiatieven voor kwetsbare ouderen


Geplaatst op: 25 mei 2023

Dinsdagmiddag 23 mei werden de jaarlijkse Zonnehuis Penningen uitgereikt aan mensen die belangeloos het verschil maken voor kwetsbare ouderen, met mooie initiatieven in de eigen buurt in Ouder-Amstel, De Ronde Venen, Amstelveen en Amsterdam Zuid.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd eens te meer duidelijk hoe belangrijk maar vooral hoe leuk het is om een bijdrage te leveren aan de zorg voor elkaar. Thijs Houtappels, bestuurder Zonnehuisgroep Amstelland: "Wij als zorgprofessionals kunnen niet zonder hen, zonder die betekenisvolle initiatieven, zonder dit vangnet van informele organisaties voor kwetsbare ouderen." Flora Breemer, Stadsdeelbestuurder Amsterdam Zuid, roemde de inzet van zovelen en maakte meteen een afspraak om aan te sluiten bij de Zwerfafvalbrigade, een van de winnende initiatieven.

Prachtige initiatieven

Vier Zonnehuis Penningen werden uitgereikt. Edwin Barentsen kreeg de penning voor de gemeente Amstelveen. Het juryrapport: “Zorgvuldig en doordacht, met de inzet van vrijwilligers en professionals, breng je met een dansevenement letterlijk en figuurlijk beweging in het leven van ouderen met fysieke beperkingen."

In De Ronde Venen was het Simone Borgstede die de penning in ontvangst mocht nemen. “Alleengaande ouderen de kans geven elkaar te ontmoeten: met een breed aanbod aan activiteiten help jij mensen met elkaar in contact te komen. Zo ontstaat verbinding,“ aldus de jury.

Voor Amsterdam was het mevrouw Van den Bosch die deze erkenning namens de Zwerfafvalbrigade uitgereikt kreeg. Jurylid Shosha Melkman lichtte toe waarom: “Samen buiten actief zijn en voelen dat je van betekenis bent: wat een krachtig initiatief. Bovendien zijn jullie een inspirerend voorbeeld voor buurtgenoten van alle leeftijden."

En als laatste Ellen Forbes en Annelies van Eekeren (via Facetime vanuit Parijs aanwezig), gemeente Ouder-Amstel, voor hun initiatief Vervoertje. Marylin Haimé van de Raad van Ouderen: "Met jullie initiatief bieden jullie oudere dorpsgenoten mobiliteit. Praktisch en laagdrempelig dragen jullie op deze manier bij aan hun zelfstandigheid en vrijheid."

Zonnehuis Penning

De Zonnehuis Penning is een blijk van waardering voor mensen die zich belangeloos inzetten voor kwetsbare thuiswonende ouderen en een erkenning voor hun bijzondere inzet. Hiermee wil de Zonnehuisgroep ook anderen inspireren.

Sinds het 100-jarig jubileum in 2021 wordt de Zonnehuis Penning jaarlijks uitgereikt in de gemeenten waar Zonnehuisgroep Amstelland ouderenzorg biedt: Amstelveen, Ouder-Amstel, De Ronde Venen en Amsterdam Buitenveldert

Iedereen kan iemand voordragen: een familielid, vriend, kennis, collega of buur. Een jury beoordeelt de kandidaten en hun initiatieven en bepaalt wie van de genomineerden voor die gemeente de Zonnehuis Penning verdient.

De jury bestaat uit:

  • Nelleke Vogel, onder meer voorzitter Raad van Toezicht Participe, en voorzitter van de jury;
  • Henk Nies, bijzonder hoogleraar Organisatie en beleid van zorg aan de Vrije Universiteit;
  • Marylin Haimé, lid van de landelijke Raad van Ouderen en lid van het bestuur van Amnesty International Nederland;
  • Shosha Melkman, voorzitter Centrale Cliëntenraad Zonnehuisgroep Amstelland;
  • Thijs Houtappels, bestuurder Zonnehuisgroep Amstelland.Laatst bewerkt op: 13 juli 2023 09:15

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zonnehuis Penningen uitgereikt: angnet van betekenisvolle initiatieven voor kwetsbare ouderen

Dinsdagmiddag 23 mei werden de jaarlijkse Zonnehuis Penningen uitgereikt aan mensen die belangeloos het verschil maken voor kwetsbare ouderen, met mooie initiatieven in de eigen buurt in Ouder-Amstel, De Ronde Venen, Amstelveen en Amsterdam Zuid. Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd eens te meer duidelijk hoe belangrijk maar vooral hoe leuk … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: