Gedichtentuin 2023 viert derde lustrum met Bomen in de hoofdrol


Geplaatst op: 27 mei 2023

 Dit jaar is het de 15e keer dat de Gedichtentuin wordt georganiseerd. Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) nodigt dichters en andere liefhebbers van het poëtisch geschreven woord uit om bij te dragen aan de ‘tuin der gedichten’, waarvoor opnieuw het illustere Boomkwekerskerkhof aan de Stommeerweg wordt opengesteld. Het gaat om de eerste drie weekenden van september: 2 en 3, 9 en 10 alsook 16 en 17 september. De gedichten worden geplastificeerd en op standaards tussen de oude bomen van de oude begraafplaats neergezet.

Bomen

Het thema van dit jaar is ‘Bomen’. Over eeuwenoude, majestueuze bomen valt veel te verhalen. Zij maken met hun talloze jaarringen honderden jaren geschiedenis mee. Maar ook jonge boompjes geven inspiratie tot schrijven, let maar eens op de vele synoniemen die er zijn: van boomloot, entloot, griffel naar rijs, spie en spruit.

Meedoen

Je wordt van harte uitgenodigd mee te doen. Houd 14 dichtregels aan en stuur je gedicht in Word naar poezie@kunstencultuuraalsmeer.nl.

De sluitingsdatum is zondag 6 augustus 2023. KCA beoordeelt de inzendingen, je ontvangt tijdig bericht of je gedicht geselecteerd is. Er wordt ook een bundel uitgegeven, als je meedoet komt je bijdrage daarin. De bundels zijn te koop voor €5,- voor belangstellenden en €3,- voor de dichters.

Extra

Vanwege het derde lustrum hangt KCA een extra feestelijk tintje aan de opening van de Gedichtentuin, die op zaterdag 2 september, 12.00 uur, plaatsheeft.

Laatst bewerkt op: 7 juni 2023 10:58

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gedichtentuin 2023 viert derde lustrum met Bomen in de hoofdrol

 Dit jaar is het de 15e keer dat de Gedichtentuin wordt georganiseerd. Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) nodigt dichters en andere liefhebbers van het poëtisch geschreven woord uit om bij te dragen aan de ‘tuin der gedichten’, waarvoor opnieuw het illustere Boomkwekerskerkhof aan de Stommeerweg wordt opengesteld. Het gaat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: