Wilnis Festival vooral traditioneel familiefeest


Geplaatst op: 28 juni 2011

Van klompenrace tot uit je dak gaan in de feesttent. Op 17 augustus gaat de 27e editie Wilnis Festival van start. Vier dagen feest is het feest voor jong en oud.

Woensdag 17 augustus gaat het festival van start met de kindermiddag. Die middag zijn alle kinderen welkom om zich te laten schminken, in de grabbelton te grabbelen en het brandweerspel te spelen. Ook zijn er ijsjes en limonade. Op de ouderenmiddag op de donderdag kunnen liefhebbers meedoen met de bingo. “Het is hard doorbingoën, want er zijn heel veel prijzen te winnen, gesponsord door de ondernemers uit de omgeving,” vertelt organisator Sylvia Kruyt. “De hoofdprijs is een bootreisje voor twee personen op de Vinkeveense plas. Zodra die te winnen valt, worden mensen fanatiek.” Behalve nummertjes doorkrassen, is de bingo ook gewoon een gezellig samenkomen, waarbij ook plaats is voor een muziekje en een dansje. De vrijdag staat in het teken van kaartje leggen en op zaterdag is er beachvolleybal. Verspreid over twee velden wordt er dertig kuub zand gestort en komen er palmbomen te staan om een tropische sfeer te creëren.

Sinds de 25e editie van twee jaar geleden heeft de organisatie een aantal activiteiten teruggehaald die enkel in de beginjaren werden georganiseerd. Zo vindt er dit jaar ook weer een klompenrace plaats, waarbij jonge en oude deelnemers op hun houten schoenen een rondje door het dorp hollen. Sylvia: “Het is weer eens iets anders. We kregen het verzoek om de klompenrace terug te halen. Hier in Wilnis zijn we bovendien wel van de tradities.” Ook het massaspektakel werd nieuw leven ingeblazen, waarbij het complete publiek een meerkeuzevraag beantwoord door in het vak dat bij het juiste antwoord hoort te gaan staan. Sylvia: “Iedereen die zin heeft, kan gewoon meedoen. Deelnemers kunnen reischeques te winnen.”

Tijdens het gehele festival is er kermis op het terrein en alle avonden treden er artiesten op in de feesttent. Maar het dorpse karakter, met een toegankelijke sfeer en waar iedereen zich thuis voelt, daar draait het volgens Sylvia om. Ze organiseert het feest elk jaar samen met haar familie. “Daardoor blijft het een familiefeest blijft, met voor ieder wat wils,” meent ze. Zelf was ze elf toen haar vader het festival voor het eerst organiseerde ter ere van het negenhonderdjarig bestaan van het dorp. Het feest duurde tien dagen en was als eenmalig bedoeld. Het beviel de dorpelingen zo goed, dat ze ieder jaar wel een dorpsfeest wilden. “Aan het eind werd hij op het podium bedankt, maar de mensen in de zaal riepen dat hij het jaar daarna weer zo’n feest moest organiseren. Hij werd gewoon voor het blok gezet,” vertelt Sylvia met een glimlach. “Nu doen we het echt met de familie, van sponsors benaderen tot rond de tafel discussiëren welke bands er komen. We zijn er het hele jaar door druk mee, maar het is erg leuk. Als ik op het festival loop, dan ben ik zo trots als een pauw dat ik bij Wilnis hoor. Dit is echt mijn thuis.”

Voor meer informatie over Wilnis Festival en de volledige programmering zie www.wilnisfestival.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: De Groene Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wilnis Festival vooral traditioneel familiefeest

Van klompenrace tot uit je dak gaan in de feesttent. Op 17 augustus gaat de 27e editie Wilnis Festival van start. Vier dagen feest is het feest voor jong en oud. Woensdag 17 augustus gaat het festival van start met de kindermiddag. Die middag zijn alle kinderen welkom om zich … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: