PvdA/GroenLinks start petitie voor multifunctionele theaterzaal in De Ronde Venen

PvdA/GroenLinks start petitie voor multifunctionele theaterzaal in De Ronde Venen


Geplaatst op: 2 juni 2023

Een goede plek onder één dak voor muziek, toneel, cabaret, film, kunst, debatten en recepties, ontbreekt in onze gemeente. Een ruimte waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en waar ook amateurs en professionals terecht kunnen. Dat terwijl daar wel veel behoefte aan is. Om dit te realiseren is echter hulp van de gemeente nodig. Tot nu toe willen de gemeenteraad en het college de mogelijkheden voor een nieuwe multifunctionele theaterzaal niet onderzoeken. Om dat te veranderen is de stem van de inwoners nodig, daarom start PvdA/GroenLinks een petitie op theaterdrv.nl.

Raadslid Monique Prins: “Vanuit het kunst- en cultuurveld horen we dat er grote behoefte is aan een multifunctionele theaterzaal. In Abcoude hebben we een theater, het Piet Mondriaantheater, maar in de rest van de gemeente ontbreekt dat. Daardoor is er beperkte aanwas van jonge kunst- en cultuurmakers, vergrijzing in de sector en vermindering van de cohesie binnen de gemeente en tussen inwoners. Dat willen we veranderen!”

Multifunctionele raadzaal in nieuw gemeentehuis

PvdA/GroenLinks deed eerder dit jaar het voorstel om een nieuwe kunst- en cultuurruimte te onderzoeken in het nieuw te bouwen gemeentehuis. Daarin komt namelijk een nieuwe raadzaal. Door de zaal multifunctioneel te maken, kan deze op de momenten dat deze niet gebruikt wordt door de gemeenteraad, gebruikt worden door andere organisaties. Bijvoorbeeld als theater of voor cabaret in het weekend. Helaas kwam er vanuit de zowel de gemeenteraad als het college onvoldoende steun om dit verder te onderzoeken. Daarmee wordt een grote kans gemist.

Petitie Multifunctionele theaterzaal in De Ronde Venen

Omdat er in de gemeenteraad op dit moment te weinig steun is voor het onderzoeken van de mogelijkheden voor een multifunctionele theaterzaal, start PvdA/GroenLinks een petitie. Als voldoende inwoners duidelijk maken dat hier wel behoefte aan is, kan de gemeenteraad van gedachte veranderen!

De petitie vraagt aan de gemeente om de mogelijkheden voor een nieuwe multifunctionele theaterzaal te onderzoeken en deze te realiseren. Bijvoorbeeld in het nieuwe gemeentehuis, op de plek van het oude gemeentehuis of op een andere geschikte locatie in de gemeente. En daarmee een geschikte plek voor kunst, cultuur, theater en ontmoeting te creëren in De Ronde Venen, allemaal onder één dak.

Laat je stem horen! Teken de petitie Multifunctionele theaterzaal op theaterdrv.nl. 

Monique Prins: “We hopen op steun van veel inwoners, zodat we een nieuwe multifunctionele theaterzaal tenminste kunnen onderzoeken en wat ons betreft ook realiseren. Het zou een aanwinst zijn voor de inwoners van De Ronde Venen en een echte investering in een aantrekkelijke en bruisende gemeente!”


Laatst bewerkt op: 7 juni 2023 10:43

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

PvdA/GroenLinks start petitie voor multifunctionele theaterzaal in De Ronde Venen

Een goede plek onder één dak voor muziek, toneel, cabaret, film, kunst, debatten en recepties, ontbreekt in onze gemeente. Een ruimte waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en waar ook amateurs en professionals terecht kunnen. Dat terwijl daar wel veel behoefte aan is. Om dit te realiseren is echter hulp van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: