001 - Week van de ontmoeting
Mathijs Piet gepromoveerd tot Ridder

Mathijs Piet gepromoveerd tot Ridder


Geplaatst op: 2 juni 2023

Zaterdag 13 mei vierde Stichting Kinderhulp Afrika haar 35-jarig bestaan. Tijdens dit jubileumfeest werd Mathijs Piet tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau benoemd. De oprichter en scheidend voorzitter van de organisatie was zichtbaar verrast met deze onderscheiding.

In het gebouw van de Levend Evangelie gemeente in Aalsmeerderbrug werd het jubileum van de Aalsmeerse stichting gevierd. Kinderhulp Afrika zet zich in om meer dan 1.000 kinderen in Oegande beste zorg en scholing te geven. 35 jaar geleden is deze stichting opgericht door Mathijs Piet. Tijdens het jubileumfeest konden bezoekers genieten van Oegandese hapjes, een markt met tweedehands producten en dans vanuit Oeganda. Ook konden gasten met de Xperience Room ervaren hoe kinderen in Oeganda leven en naar school gaan. Aan het eind van de middag was er een veiling, waarvan de opbrengst naar de kinderen in Oeganda gaat.

Onderscheiding

Burgemeester Oude Kotte was ook aanwezig bij deze bijeenkomst en hij besteeg het podium. Met toestemming van zijn Haarlemmermeerse collega Marianne Schuurmans mocht hij in de buurgemeente zijn ambtsketen dragen en een onderscheiding uitreiken. In 2012 werd Mathijs Piet benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Deze onderscheiding is met name bedoeld voor buitengewone verdiensten met lokale impact. “Maar daar gaat het niet helemaal goed. Uw buitengewone verdiensten zijn zeker onuitwisbaar, maar overstijgen ook nog eens alle wereldse grenzen”, aldus de burgemeester. “U bent zogezegd een reddende engel voor kansarmen. Door de keuzes die u in uw leven heeft gemaakt, zijn de levens van veel mensen veranderd. Van een leven zonder toekomst, naar een toekomst zonder grenzen.”

Na deze mooie woorden werd de heer Piet gepromoveerd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hiervoor moest hij echter zijn onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau inleveren. Dat vond hij uiteraard niet erg.

 


Laatst bewerkt op: 7 juni 2023 10:43

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mathijs Piet gepromoveerd tot Ridder

Zaterdag 13 mei vierde Stichting Kinderhulp Afrika haar 35-jarig bestaan. Tijdens dit jubileumfeest werd Mathijs Piet tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau benoemd. De oprichter en scheidend voorzitter van de organisatie was zichtbaar verrast met deze onderscheiding. In het gebouw van de Levend Evangelie gemeente in Aalsmeerderbrug werd … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: