001 - De Baat

Op vakantie? Denk aan uw reisdocument


Geplaatst op: 28 juni 2011

Een ongeldig paspoort of identiteitskaart kan uw vakantie behoorlijk in de war sturen. Zonder geldig reisdocument komt u vaak - in ieder geval op een luchthaven- het land niet uit of in. Zorg daarom dat uw documenten in orde zijn voordat u op reis gaat.

Paspoort of identiteitskaart aanvragen: maak een afspraak
U kunt een nieuw paspoort of identiteitskaart aanvragen bij de balie Burgerzaken in het gemeentehuis. U kunt hiervoor tijdens openingstijden binnenlopen. Wilt u niet wachten? Maak dan van te voren een afspraak via www.derondevenen.nl. U wordt vervolgens op de afgesproken tijd geholpen. Wist u trouwens dat de balie Burgerzaken op maandag open is tot 20.00 uur en ook op zaterdag open is van 10.00 uur tot 13.00 uur?

Kinderen hebben straks een eigen reisdocument nodig
Door gewijzigde Europese wet- en regelgeving hebben kinderen vanaf 26 juni 2012 een eigen reisdocument nodig. Het is vanaf die datum niet meer mogelijk om kinderen bij te schrijven in het paspoort van een van de ouders, of om zonder eigen paspoort of identiteitsbewijs te reizen.
Het paspoort van de betreffende ouder blijft nog wel geldig. Wij adviseren ouders een reisdocument aan te vragen voor hun kind wanneer zij dit jaar op vakantie gaan. Overigens heeft ieder kind voor sommige landen (bijvoorbeeld de V.S.) een eigen paspoort nodig

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Op vakantie? Denk aan uw reisdocument

Een ongeldig paspoort of identiteitskaart kan uw vakantie behoorlijk in de war sturen. Zonder geldig reisdocument komt u vaak - in ieder geval op een luchthaven- het land niet uit of in. Zorg daarom dat uw documenten in orde zijn voordat u op reis gaat. Paspoort of identiteitskaart aanvragen: maak Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: