001 - De Baat
Het digiTaalhuis De Ronde Venen voldoet aan vereiste kwaliteitsnormen

Het digiTaalhuis De Ronde Venen voldoet aan vereiste kwaliteitsnormen


Geplaatst op: 6 juni 2023

Het digiTaalhuis De Ronde Venen heeft onlangs een officieel kwaliteitskeurmerk mogen ontvangen van het CBCT (Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal). Volgens het auditrapport heeft digiTaalhuis een breed aanbod voor iedereen die beter Nederlands wil leren of wil leren omgaan met de computer. Het digiTaalhuis is een samenwerking van Tympaan-de Baat, de Bibliotheek en gemeente De Ronde Venen. De prettige samenwerking tussen de partners zorgt dat inwoners hun vaardigheden op een kwalitatief goede manier kunnen verbeteren. Door de gezamenlijke inzet heeft het digiTaalhuis een grote groep inwoners geholpen met het verbeteren van de taalvaardigheid. Zij kunnen nu beter meedoen in onze samenleving.

Naar de mening van de auditoren heeft de hulp van het Taalhuis De Ronde Venen positieve effecten gehad voor veel individuele taalvragers.

Met het certificaat heeft het digiTaalhuis De Ronde Venen de bevestiging gekregen dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan en dat de functies, organisatie en diensten op een juiste manier worden uitgevoerd.

Medewerkers en vrijwilligers van het digiTaalhuis zijn trots en erg blij met het mooie resultaat. Voor hen is het een beloning voor alle inzet van de afgelopen jaren. In het eindverslag werden de vrijwilligers nog speciaal genoemd. “De vrijwilligers zijn bevlogen en zetten zich in om taalvragers de Nederlandse taal eigen te maken. Taalvragers zijn blij met de lessen. Het digiTaalhuis streeft ernaar om bij elk leertraject maatwerk te leveren”.

Om deze succesvolle aanpak te kunnen voortzetten is het belangrijk dat we kunnen blijven beschikken over voldoende vrijwillige taalcoaches. Zo kan iedereen met een taalvraag ook snel worden geholpen. Meer informatie of aanmelden? Kijk op www.bibliotheekavv.nl/taalcoach-drv 

Meer informatie over het digiTaalhuis: www.bibliotheekavv.nl/leren of kom langs in de Bibliotheek.


Laatst bewerkt op: 7 juni 2023 10:44

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Het digiTaalhuis De Ronde Venen voldoet aan vereiste kwaliteitsnormen

Het digiTaalhuis De Ronde Venen heeft onlangs een officieel kwaliteitskeurmerk mogen ontvangen van het CBCT (Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal). Volgens het auditrapport heeft digiTaalhuis een breed aanbod voor iedereen die beter Nederlands wil leren of wil leren omgaan met de computer. Het digiTaalhuis is een samenwerking van Tympaan-de Baat, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: