Voortuinenkeuring 2011 in Baambrugge


Geplaatst op: 28 juni 2011

Baambrugge - Om het tuinieren te stimuleren en woonwijken een fraaier aanzien te geven, wordt in een aantal Nederlandse gemeenten jaarlijks een voortuinenkeuring georganiseerd. In 2003 werd in De Ronde Venen voor het eerst ook een voortuinenkeuring gehouden. Dit was zo'n succes dat besloten is om hieraan een vervolg te geven. Dit jaar wordt inmiddels voor de negende keer de voortuinenkeuring georganiseerd.

Jaarlijks wordt één wijk of kern gekozen waarin de voortuinen gekeurd worden. Dit jaar is het de beurt aan Baambrugge. De voortuinenkeuring is een wedstrijd waarvoor men zich niet kan opgeven.

Ruim twintig enthousiaste juryleden, die zich elk jaar vrijwillig inzetten, gaan tussen 24 juni en 8 juli op pad om de voortuinen te beoordelen. Hierbij letten zij onder meer op onderhoud, aanleg en plantenkeuze. Uiteraard speelt ook de smaak van de juryleden een rol.

In de voorgaande jaren waren de juryleden afkomstig van Groei & Bloei afdeling Aalsmeer. Nu Abcoude en Baambrugge ook tot De Ronde Venen behoren, zijn ook Groei & Bloei-leden van de afdeling Vechtstreek vertegenwoordigd.

In juli zal de jury de scores naast elkaar leggen en de winnaars kiezen. Omdat de diversiteit van de winnende tuinen groot is, wordt er geen eerste, tweede of derde prijs toegekend. Er is voor gekozen om dertig tuinen te belonen met dezelfde prijs.

In het najaar zal in de raadzaal van het gemeentehuis de feestelijke prijsuitreiking plaatsvinden. De prijswinnaars ontvangen hiervoor te zijner tijd een uitnodiging.

Tijdens deze bijeenkomst worden de prijswinnaars in het zonnetje gezet. De prijs bestaat onder andere uit een cadeaubon die kan worden besteed bij Tuincentrum De Huifkar in Mijdrecht. Daarnaast kan kennis gemaakt worden met Groei & Bloei. Tijdens de prijsuitreiking zullen foto's van de winnende voortuinen worden getoond.

De prijzen worden elk jaar ter beschikking gesteld door Tuincentrum De Huifkar, Groei & Bloei afdeling Aalsmeer en afdeling Vechtstreek en de gemeente De Ronde Venen. De prijswinnaars zullen per brief op de hoogte worden gesteld.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Voortuinenkeuring 2011 in Baambrugge

Baambrugge - Om het tuinieren te stimuleren en woonwijken een fraaier aanzien te geven, wordt in een aantal Nederlandse gemeenten jaarlijks een voortuinenkeuring georganiseerd. In 2003 werd in De Ronde Venen voor het eerst ook een voortuinenkeuring gehouden. Dit was zo'n succes dat besloten is om hieraan een vervolg te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: