001 - Week van de ontmoeting
Wandelexcursie Polder Groot Wilnis- Vinkeveen

Wandelexcursie Polder Groot Wilnis- Vinkeveen


Geplaatst op: 7 juni 2023

Op zondag 18 juni neemt opzichter Pim Hoogenboom van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht je graag mee voor een unieke wandeling dwars door de Polder Groot Wilnis-Vinkeveen. Hij kent het gebied op zijn duimpje en weet alles over de natuur, de dieren en het water in de polder. Pim laat zien wat het waterschap moet doen om de natuur in de polders zoveel mogelijk te behouden. Natuurvriendelijke oevers helpen bijvoorbeeld om de diversiteit aan planten en dieren te verbeteren. En zorgt weer voor een betere waterkwaliteit in de poldersloten.

Maar dat het waterschap niet alleen! De samenwerking met de boeren in het gebied is hierbij van groot belang. Zij bezitten een groot deel van al het weidelandschap en krijgen steeds vaker de rol van natuurbeheerder. Daarom start de wandeling bij Boerderij ’T Spant van Joost Samson. Joost is een biologisch veehouder en vooral ook inventieve agrariër. Hij staat die bekend om zijn baanbrekende en vernieuwende initiatieven voor het leven en werken op een boerderij. Zo heeft hij een machine bedacht die bodemdaling moet tegengaan als gevolg van het dalen van het grondwaterpeil.

De wandeling start om 10.00 uur bij Boerderij T’ Spant aan de Gagelweg 1 in Wilnis en zal rond 12 uur eindigen bij Paviljoen Toren De Grote Sniep met een kop koffie of thee met iets lekkers erbij. Je kunt hier ook lekker blijven lunchen en genieten van de prachtige natuur rondom het Paviljoen. Deelname is gratis!

Na de wandeling kun je op eigen gelegenheid weer terug wandelen naar Boerderij ’T Spant aan de Gagelweg.

Wanneer: Zondag 18 juni
Start:10.00 uur, Boerderij ’T Spant, Gagelweg 1 Wilnis
Einde: 12.00 uur, Paviljoen Toren De Grote Sniep, Veenkade 1 Wilnis
De wandeling is voor iedereen vanaf 8 jaar, deelname is gratis
Helaas niet geschikt voor mensen die minder mobiel zijn of rolstoelgebruikers.
Tip: neem een paar stevige stappers mee
De wandeling duurt ongeveer 1,5 a 2 uur

Deelnemen
Maximaal 25 personen kan Pim meenemen op deze unieke wandeling, dus laat snel weten dat je aanwezig bent door een e-mail te sturen naar droogwaterland@waternet.nl met je naam en met hoeveel mensen je mee wilt wandelen.


Laatst bewerkt op: 13 juli 2023 09:08

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wandelexcursie Polder Groot Wilnis- Vinkeveen

Op zondag 18 juni neemt opzichter Pim Hoogenboom van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht je graag mee voor een unieke wandeling dwars door de Polder Groot Wilnis-Vinkeveen. Hij kent het gebied op zijn duimpje en weet alles over de natuur, de dieren en het water in de polder. Pim laat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: