001 - De Baat
Dode (21) en gewonde (25) bij incident op Vinkeveense Plassen

Dode (21) en gewonde (25) bij incident op Vinkeveense Plassen


Geplaatst op: 12 juni 2023

Op de Vinkeveense Plassen is maandagavond een incident gebeurd ter hoogte van Eiland 8. Daarbij is een persoon overleden. 

De hulpdiensten rukten massaal uit, waaronder duikers, boten en wagens van de brandweer. Ook ambulances en een traumahelikopter werden ingezet. 

Een toevallige ontmoeting van een groepje jongens uit Abcoude en groepje jongens uit Amsterdam leidde tot gezellig samen voetballen en na afloop zwemmen in de Plassen. Tijdens het zwemmen kwamen twee jongens in de problemen. Omstanders, waaronder twee verpleegkundigen van de spoedeisende hulp van een ziekenhuis, en de groep vrienden deden hun uiterste best om de jongens in nood te bereiken en te helpen.

Het eerste slachtoffer, een 25-jarige man uit Le Havre (Frankrijk), is door omstanders uit het water gehaald en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De tweede persoon, een 21-jarige man uit Amsterdam, is door de brandweerduikers uit de Vinkeveense Plassen gehaald. Volgens getuigen wilde de man uit Amsterdam het andere slachtoffer te hulp schieten, waarna hij zelf in de problemen is gekomen en verdronken is.

Politie heeft het onderzoek afgerond en gaat uit van een noodlottig ongeval.

===
Reactie burgemeester Divendal (De Ronde Venen):
"Onze oprechte condoleances gaan uit naar de families en vrienden van de betrokken jongens, en zullen wij er alles aan doen om de getroffenen te steunen en te helpen tijdens deze moeilijke tijd.”

Medewerkers van de gemeente waren ter plekke aanwezig en leverden ondersteuning en zorg. Het clubhuis van de Watersportvereniging Vinkeveen Abcoude werd geopend voor de betrokken jongeren, waar slachtofferhulp plaatsvond. Ook vervolghulp voor deze jongeren is in gang gezet, evenals voor de hulpverleners die bij deze traumatische gebeurtenis betrokken waren" 

Laatst bewerkt op: 13 juni 2023 14:49

Bron: 0297.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dode (21) en gewonde (25) bij incident op Vinkeveense Plassen

Op de Vinkeveense Plassen is maandagavond een incident gebeurd ter hoogte van Eiland 8. Daarbij is een persoon overleden.  De hulpdiensten rukten massaal uit, waaronder duikers, boten en wagens van de brandweer. Ook ambulances en een traumahelikopter werden ingezet.  Een toevallige ontmoeting van een groepje jongens uit Abcoude en groepje jongens … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: