001 - Escaperoom aglemeen

Zwemvierdaagse Meerbad Abcoude weer een groot succes


Geplaatst op: 27 juni 2011

Van 20 juni tot en met 24 juni jl. zijn er weer giga veel meters gezwommen door jong en oud. Er was weer een gezellig en gevarieerd programma verzorgd door Michiel Vervoort en andere vrijwilligers.

Op Maandag om 18.00 uur stonden de echte fanatiekelingen al te popelen om als eerste het water in te duiken. Na 20 banen (500 meter) was er geen houden meer aan en vooral de kinderen wilden meer banen zwemmen en enkele haalden er wel 60! Uitrusten konden de kinderen in de fotostudio waar de foto’s voor de ‘gekkenbekken’ wedstrijd werden gemaakt. Het resultaat kun je zien op www.demeerkoeten.nl. Voor diegene die rustiger in het water wilde vertoeven, was baan 5 gereserveerd. Hier hebben volwassenen rustig kunnen zwemmen en hebben een aantal zwemmers onder leiding van Elvira Oudemans Reuling gewerkt aan de zwemslag techniek.

Dinsdag was helemaal in het thema ‘Glitter en Glamour. Bente, Daan en Odette Janssen Groesbeek zagen er geweldig uit met hun grote zonnebrillen met veel 'bling bling'. Volgend jaar zien we ook graag pruiken en gepimpte badmutsen….

De woensdag werd gesponsord door het Sportfondsenbad en stond in het teken van ‘Hollandse smartlappen’. Veel meezingers en blikken gooien voor de kinderen. Na de vele getrokken baantjes in het water hebben enkele zwemmers een rustdag genomen. Als je het leuk vindt kun je alle 5 de dagen komen zwemmen, maar je krijgt een medaille als je minimaal 4 dagen hebt gezwommen. Iedereen met een A-diploma kan dus meedoen, net als de vijfjarige Nicky Siënna Kok, Elenoor Langerok, Daantje van Lier en Indy Luitjes, knap hoor!

Donderdag was de dag van de luchtbellen en het verloren geld. Er was namelijk ‘stuiver duiken’. Baan 1 tot en met 4 waren tijdelijk even gesloten omdat de meeste kinderen op de bodem zochten naar een extra zakcentje. Nicolai Stensinski heeft wel 16 stuivers op gedoken, zonder duikbril! Tegelijkertijd werden bij de entree in de hal , de eerste medailles uitgereikt met wel één heel bijzondere. Willeke Verhoef (40) uit Hoofddorp kreeg haar 38ste medaille uit handen van Niels Schoenmaker. Ouders die dit zagen werden weer fanatiek als van ouds en zijn thuis op zoek gegaan naar ‘dat bakje van vroeger’ met jeugd medailles. De zwem4daagse is voor jong en oud. Voor de ouders is het leuk dat ze mee kunnen zwemmen met hun kinderen en zelf ook sportief bezig zijn.

De laatste dag, vrijdag, was ook een enorm succes; naast de vele zwemmeters was het de dag van het ‘bommetjes’ kampioenschap 2011. Iljana Berkhof van 11 jaar oud heeft dit jaar de mooie beker in ontvangst mogen nemen. In het clubhuis van de Meerkoeten kregen alle deelnemers hun medaille overhandigt. Ook werden de winnaars van de ‘gekkenbekken’ wedstrijd bekend gemaakt. Elenoor Langerok en Daantje van Lier wonen met hun gekkenbekken en creatieve pose deze wedstrijd. Tot slot kon iedereen een pannenkoek versieren om de week feestelijk af te sluiten. Voor leuke foto’s of informatie over de Meerkoeten kun je kijken op www.demeerkoeten.nl. Hopelijk tot volgend jaar of eerder bij de Meerkoeten.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zwemvierdaagse Meerbad Abcoude weer een groot succes

Van 20 juni tot en met 24 juni jl. zijn er weer giga veel meters gezwommen door jong en oud. Er was weer een gezellig en gevarieerd programma verzorgd door Michiel Vervoort en andere vrijwilligers. Op Maandag om 18.00 uur stonden de echte fanatiekelingen al te popelen om als eerste … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: