De Baat (7e)
Gemeente en horecaondernemers werken aan veilig terrasgebied

Gemeente en horecaondernemers werken aan veilig terrasgebied


Geplaatst op: 27 juni 2023

Het is volop zomer en de terrassen langs het Marktplein en de Wilhelminakade zitten vol. Horecaondernemers zijn er blij mee. Maar de vele terrasgangers en bediening die de weg oversteken, vormen ook een extra verkeersrisico in het gebied.

Daarom start deze zomer de pilot “Rustig aan, terrasgebied”. Samen met ondernemers heeft de gemeente maatregelen getroffen om de verblijfskwaliteit op het Marktplein en de Wilhelminakade te verbeteren en het gevaar van aanrijdingen te verminderen.

Diverse ondernemers werken mee aan de pilot die automobilisten, wielrenners, fietsers en brommer- en scooterrijders oproept op elkaar te letten en rustig de kade over te gaan. Bij de verschillende ingangen van het terrasgebied zijn borden geplaatst en vlaggen met “Rustig aan, terrasgebied”. Zij maken weggebruikers ervan bewust dat zij een terrasgebied betreden. Ook worden de blauw-gele plantenbakken opgeknapt die eerder zijn neergezet om doorgaand verkeer langzamer te laten rijden. Zo blijft het gebied aangenaam én veilig voor de gasten, het horecapersoneel en voor het doorgaand verkeer. Gemeente en ondernemers zullen de pilot na de zomer evalueren.

 


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente en horecaondernemers werken aan veilig terrasgebied

Het is volop zomer en de terrassen langs het Marktplein en de Wilhelminakade zitten vol. Horecaondernemers zijn er blij mee. Maar de vele terrasgangers en bediening die de weg oversteken, vormen ook een extra verkeersrisico in het gebied. Daarom start deze zomer de pilot “Rustig aan, terrasgebied”. Samen met ondernemers … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: