Karwei

Golfclub Veldzijde gastheer van NK Strokeplay kampioenschappen t/m 18 jaar


Geplaatst op: 27 juni 2011

Wilnis - Op zaterdag 25 juni werd door 72 deelnemers, 48 jongens en 24 meisjes, uit geheel Nederland gestreden om de Nationale titel strokeplay kampioen 2011 op Golfpark Wilnis. Over 2 rondes van 18 holes is dat de speler met het minst aantal slagen.

De Nederlandse golf federatie (NGF) had de nieuwe 18 holes baan van Veldzijde uitgekozen als de wedstrijd locatie en dat is natuurlijk een hele eer. Met man en macht was de afgelopen weken gewerkt om de baan in topconditie te krijgen en ook de verbouwing van het clubhuis kreeg hoge prioriteit en was op de laatste dag voor de wedstrijd inderdaad klaar! Een waar huzarenstukje van de bouwers en toeleveranciers, want op zaterdag morgen was de verf nog maar net droog. De weergoden waren het toernooi helaas niet goedgezind. Het werd een herfstachtige dag met behoorlijk veel regen en wind. De deelnemers trokken zich hier gelukkig niet veel van aan, uiteindelijk heb je allemaal te maken met hetzelfde ongemak. Er werd dan ook door het crème de la crème van Nederland fel gestreden om de punten. Na 1 ronde lag de strijd nog volledig open, zowel bij de jongens als de meisjes. De regen maakte echte topscores nog niet echt mogelijk. De middag ronde bracht daar toch wel verandering in. Minder regen en toch meer kennis van de baan zorgde ervoor dat de strijd hevig werd en er goed werd gescoord. Bij de jongens was het bijzonder spannend en er werden heel veel birdies gescoord. Op de allerlaatste hole werd uiteindelijk bepaald wie zich strokeplay kampioen mocht noemen. Rodie Haije sloeg helaas zijn bal in de rand van de waterhindernis en dat kostte hem uiteindelijk 2 extra slagen en de kans op winst. Rowin Caron werd overtuigend overall winnaar bij de jongen met een slotronde van 72 slagen en kwam totaal uit op 142 slagen, wat, gezien de omstandigheden, een uitstekend resultaat was. Hij werd dus Nederlands kampioen strokeplay t/m 18 jaar 2011.

Bij de meisjes was de strijd nog veel spannender Er waren 2 meisjes die duidelijk de strijd om het kampioenschap met elkaar aangingen. Elise Boehmer en Charlotte Puts hadden na 2 rondes exact evenveel slagen (allebei 74 en 72), waardoor beiden een play off moesten spelen. Het was inmiddels wel al 8 uur 's avonds! Dit werd gespeeld onder sudden death, dus de eerste die een hole wint wordt de winnaar. Na de 1e play off hole gelijk te hebben gespeeld was het Charlotte die een meesterlijke slag tegen de vlag sloeg en waarbij de bal op 2cm naast de hole bleef liggen en Charlotte probleemloos een birdie maakte. Tegen dit geweld kon Elise niet aan, ondanks haar keurige par werd Charlotte dus bij de meisjes Nederlands kampioen 2011.
Veldzijde werd door de NGF hartelijk bedankt voor het gastheerschap en de uitstekende assistentie van de NGF officials. Deze dag had ook niet zo fantastisch kunnen lopen zonder de medewerking van Golfpark Wilnis en haar medewerkers en alle clubleden die als vrijwilliger de hele dag de elementen getrotseerd hebben en veel assistentie hebben verleend.

Wat Veldzijde betreft was dit voor herhaling vatbaar.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Golfclub Veldzijde gastheer van NK Strokeplay kampioenschappen t/m 18 jaar

Wilnis - Op zaterdag 25 juni werd door 72 deelnemers, 48 jongens en 24 meisjes, uit geheel Nederland gestreden om de Nationale titel strokeplay kampioen 2011 op Golfpark Wilnis. Over 2 rondes van 18 holes is dat de speler met het minst aantal slagen. De Nederlandse golf federatie (NGF) had … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: