De Baat (2e)
Assuline Turfstekers Beachtoernooi: groot succes op heus beachplaza

Assuline Turfstekers Beachtoernooi: groot succes op heus beachplaza


Geplaatst op: 11 juli 2023

Het begon allemaal met twee enthousiaste bestuursleden van V.V. Atalante Vinkeveen. Regi Pothuizen en Rick de Groot hadden samen een grote wens: een tof beachtoernooi opzetten in Vinkeveen. Na veel brainstormen, mensen overtuigen van hoe leuk het kan zijn, sponsoren werven en vergunningen aanvragen, was het afgelopen weekend dan zover! Het Assuline Turfstekers Beachtoernooi vond op vrijdag 7 en zaterdag 8 juli plaats op de eigen gebouwde beachplaza op de parkeerplaats van sportpark de Molmhoek en het terrein van K.V. De Vinken.

Woensdag werd er al met alle voorbereidingen gestart. Toen het noodweer Vinkeveen had verlaten, werden de eerste materialen bezorgd om de eigen bar en toffe banken te kunnen bouwen. Na het opbouwen van de eerste tenten kon je al een beetje de visie van de twee enthousiaste bestuursleden zien. Dankzij de hulp van veel vrijwilligers was de bouw van de beachplaza eind vrijdagmiddag helemaal klaar en konden de eerste teams verwelkomd worden.

De beachplaza bestond uit zes velden (drie op de eigen twee beachvelden en drie op de parkeerplaats), een bar, een geweldig springkussen voor de kinderen en veel ruimte om in de schaduw te genieten van een heerlijk koel drankje en lekker hapje van “burger-meester” Tim.

De 33 teams waren verdeeld over drie verschillende klasses: een recreantenklasse en een dames- en een herenwedstrijdklasse. Er werd gespeeld om één gewonnen set en dus niet op tijd. De velden hadden de namen van onze sponsoren: hoofdsponsor Assuline, H. Spruijt, Krijn Verbruggen & Zn, Partycentrum de Vink, Kratje Contant en High Level Support. De wedstrijden op vrijdag eindigden iets later dan verwacht rond 22:30 uur. Daarna was er nog een gezellige afterborrel tot 01:00 uur. Het was enorm genieten om veel van de deelnemers nog gezellig te zien napraten en af en toe een voorzichtig dansje te zien doen.

De volgende dag waren de teams vanaf 12:45 uur weer welkom op onze beachplaza. Ondanks de hitte was iedereen aanwezig. Vanaf 13:30 uur gingen de wedstrijden van start. De organisatie had gezorgd voor een sproeipunt, zodat er na de wedstijd afgekoeld kon worden. Daarnaast hadden de teams van Partycentrum de Vink zwembadjes en waterpistolen meegenomen, zodat er voor de aanwezige kinderen, maar ook voor de spelers nog meer verkoeling was. De warmte had geen invloed op het fanatisme van de teams; er werd hard geknokt voor een plekje in de felbegeerde halve finales. Deze werden in alle klasses tegelijk gespeeld rond 18:45 uur. Vervolgens werden de finales op het Assuline hoofdveld gespeeld. Iedereen ging rondom het veld zitten, wat een geweldige sfeer gaf.

De finales waren echt het klapstuk van het toernooi. Onder aanmoediging van de vele supporters gingen de overwinningen naar:

Recreantenklasse: Sander Verlaan, Peter Kooijman, Tim van Scheppingen en Ralf Zaal.

Wedstrijdklasse dames: Ingeborg Goes, Isa Verweij, Lisanne de Graaf en Suzan Heijne.

Wedstrijdklasse heren: Hendrik-Jan van der Leeden, Danny Spithoven en Steven van Selm.

Voor de winnaars was er uiteraard een mooie beker en daarnaast ook nog een dinerbon van De Veensteker.

Ondanks de hitte bleef ook na de laatste finale nog een gezellige groepje mensen hangen. De afterborrel zou deze dag tot 00:00 uur duren. Even was de verwachting dat de dag ingekort kon worden, maar een aantal teams had het nog veel te gezellig. Om iets voor twaalf was de laatste fust leeg en dat was een mooi moment om een geweldig weekend volleybal af te sluiten.

We kijken terug op een mooi evenement en zien er enorm naar uit om van dit toffe toernooi een jaarlijkse traditie te maken. Dank gaat uit naar K.V. de Vinken, sv Hertha, alle sponsoren, vrijwilligers en de deelnemers die dit weekend tot een succes hebben gemaakt!Laatst bewerkt op: 11 juli 2023 16:03

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Assuline Turfstekers Beachtoernooi: groot succes op heus beachplaza

Het begon allemaal met twee enthousiaste bestuursleden van V.V. Atalante Vinkeveen. Regi Pothuizen en Rick de Groot hadden samen een grote wens: een tof beachtoernooi opzetten in Vinkeveen. Na veel brainstormen, mensen overtuigen van hoe leuk het kan zijn, sponsoren werven en vergunningen aanvragen, was het afgelopen weekend dan zover! … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: