001 - De Baat

Jouke Schelling (De Kwakel) kampioen district Noord-Holland


Geplaatst op: 27 juni 2011

De Kwakel/Alkmaar - Op maandag 13 juni heeft UWTC'er Jouke Schelling uit De Kwakel in Alkmaar het kampioenschap van het district Noord-Holland weten te winnen in de categorie Nieuwelingen. Tijdens dit kampioenschap werd Rick van Wieringen namens UWTC 16e. In de categorie Amateurs heeft Henk de Jong namens UWTC een 2e plek behaald. De wedstrijd stond in het teken van een lange vlucht van 2 vroege ontsnappers, hier zat de Jong niet bij. De voorsprong bedroeg maximaal 30 seconden. Met nog 2 rondes te gaan ging de Jong in de aanval. Hij reed snel een groot gedeelte van de voorsprong weg en wist een van de vroege ontsnappers te achterhalen, maar kwam helaas net te laat voor de overwinning. Een keurige 2e plek was zijn deel. Op zondag 18 juni heeft Andre Looij namens UWTC op het Nederlands kampioenschap een fraaie 3e plaats opgeëist op het NK in de categorie Nieuwelingen. In dezelfde categorie eindigde Jouke Schelling 76e.

AMATEURS - Op zondag 5 juni heeft Frans van der Does uit Wilnis namens UWTC het eindklassement weten te winnen van de Rabo Meertour. De Rabo Meertour werd verreden over vijf etappes en een proloog. Door een valpartij hing zijn eindzege in het afsluitende Wieringerwerfse criterium nog even aan een zijden draadje. Na vergoeding had van der Does het moeilijk. Hij had last van zijn sleutelbeen en een bloedende knie, maar wist de groene trui toch veilig over de meet te brengen. Het succes van UWTC Uithoorn was sowieso groot, want Martijn Dennebos en Michael van Meerland reden tijdens de laatste wedstrijd de hele koers vooruit en verdeelden de eerste twee plaatsen. Lieuwe Palstra van Aficom finishte netjes als derde. In het algemeen klassement eindigden achter eindwinnaar van der Does vervolgens Joey Burger en Volendammer Jan Tol, respectievelijk als tweede en derde. De roze puntentrui werd een prooi voor Martijn Dennebos.

JEUGD - Op zondag 12 juni werd in Den Haag het Nederlands jeugd kampioenschap verreden. Namens UWTC heeft Brit Buys meegedaan bij de meisjes in cat. 1. Om 14.15 uur ging het peloton meisjes van start voor 3 rondjes om het ADO stadion. Na een goede start kwam Brit als 6e door in een groepje van drie. Ook in de 2e ronde wist Brit als zesde door te komen. Bij de bel zat Brit nog steeds in het eerste groepje. Op 1 km voor de finish sprong Brit weg uit het groepje, maar kon helaas niet wegblijven. In de sprint wist Brit haar eerste NK uiteindelijk met een prima 8e plaats af te sluiten. Uiteraard was Brit erg blij met haar 8e plaats en haar mooie beker.

Op zondag 5 juni jl. heeft Menno van Capel het Klimomnium in Dordrecht gereden. Een prachtig parkoers gelegen tegen de Hollandse Biesbosch aan. In de ochtenduren hadden de categorieën 1 t/m 4 gestreden voor de prijzen en vanaf 13 uur mochten de kinderen van cat. 5 t/m 7 inrijden. De wedstrijd bestond uit een tijdrit individueel en een rit in lijn voor elke categorie afzonderlijk. Daar Menno in cat. 5 start, mocht hij na de materiaalcontrole direct door naar de start om zich klaar te maken voor de tijdrit. De start is vanaf een podium en 3 km lang. Menno had hoge verwachtingen en ging hard van start. Helaas konden de benen het tempo geen 3 km volhouden en Menno eindigde met een tijd van 5.09 min. op een 25e plaats. De winnende tijd was 4.27 min. Dan is het wachten tot alle andere rijders en rijdsters klaar zijn. Precies om 15.15 uur klonk het startschot voor de echte wedstrijd met een heus bergklassement. Elke ronde komen de kinderen over ‘ De molshoop'; een pittige klim in het midden van het parcours. Het luiden van de bel boven op de berg geeft aan dat er de volgende ronde gesprint kan worden voor de punten van het bergklassement. De eerste 4 ronden kon Menno de groep aardig volgen, maar het tempo lag hoog en ‘de Molshoop' is zwaar. Na elke klim moest hij een gaatje dicht rijden en dat eiste zijn tol. Menno moest de groep laten gaan, maar reed de wedstrijd op karakter uit. Het resultaat was een 25e plaats.

Op zondag 5 juni werd in Hoorn het criterium "Hartje van Hoorn" verreden. Helaas dit jaar niet in de binnenstad van Hoorn (organisatorische problemen) zoals de naam van het criterium zou doen vermoeden. Vol goede moed naar Hoorn want vorig jaar daar ook ic gereden en voor het eerst toen in een groepje meegekund achter het peleton. Dit jaar slechte omstandigheden: regen veel regen. Gebrand op een goede start staat Tom tussen de eerste en tweede startrij in. Snel in de klickers en een goede start. Halverwege de eerste ronde een langgerekt peloton met Tom op driekwart positie, en bij de eerste doorkomst achterin het peloton. Helaas voor Tom blijft het tempo hoog in de tweede ronde (en naar later blijkt de hele wedstrijd) en Tom moet lossen, achter hem rijden nog twee renners waaronder Leon Buys. Drie rondes later wordt Tom door Leon en de andere renner ingehaald en gedrieën gaan ze verder totdat het peloton hun gaat dubbelen: op dat moment kan Tom de poging van de andere twee om bij het peloton aan te sluiten niet bijtrappen. De laatste rondes rijdt Tom de proloog van de Tour de France en werkt daarmee aan een ijzersterk moraal. En met in zijn achterhoofd zijn goede start, kijken we al weer uit naar de volgende wedstrijd. Meerdere uitslagen: Cat. 1: Britt Buys 6e plaats, Cat. 2: Tristan Geleijn 6e plaats, Cat. 3: Owen Geleijn 2e plaats, Cat 5: Leon Buys 21e plaats, Tom Veraart 23e plaats, Cat 6: Wesley van Dijk 22e plaats, Nieuwelingen: Etienne Lenting 16e plaats.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jouke Schelling (De Kwakel) kampioen district Noord-Holland

De Kwakel/Alkmaar - Op maandag 13 juni heeft UWTC'er Jouke Schelling uit De Kwakel in Alkmaar het kampioenschap van het district Noord-Holland weten te winnen in de categorie Nieuwelingen. Tijdens dit kampioenschap werd Rick van Wieringen namens UWTC 16e. In de categorie Amateurs heeft Henk de Jong namens UWTC een 2e … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: